Morots- och sötpotatislåda med frasigt pankotäcke

Betyg (1-5):
4.8 (5 betyg)

Grädde och sirap gör morötterna oemotståndliga. (Det är bara jul en gång om året!)

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:200º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 st
  • 0.5 kg morötter
  • 0.5 kg sötpotatis
  • 2 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 krm muskotnöt
  • 2 dl panko ströbröd
  • 50 g kallt smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala morötterna och slanta dem. Skala sötpotatisen och skär den i centimeterstora bitar. Koka tillsammans tills mjukt, ca 15 min.
  2. Låt rinna av och mosa grovt med en potatisstöt. Vispa ihop ägg, grädde, sirap, salt, muskot och ½ dl av pankoströbrödet.
  3. Blanda med moset och häll i en ugnsform. Strö över resten av pankoströbrödet. Täck ströbrödet med hyvlat smör. Grädda mitt i ugnen ca 35 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



CJ

2018-12-25

Hade glutenfritt panko istället och inte riktigt lika mycket som i receptet... Gott!

Coop webbredaktör

2018-02-19

Till Christina: Servera till en köttbit, kycklingklubba, kycklingfilé eller helt vegetarisk med en god sallad till. Lycka till!

Christina

2018-02-18

Vilken rätt/vilket tillbehör kan passa att servera till om man vill ha viss valfrihet för gästerna vid en fylligare måltid?

Liknande recept

Krämig potatissallad med örter

(6)

Bakad potatis med tofuskagenröra

(3)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Krämig "jansson"

(0)

Kyckling och sötpotatis på plåt

(9)

Grillkorv med glaze och krämig dragonpotatissallad

(0)

Chips med wasabi- creme fraiche och rom

(0)
8 st
  • Ingredienser 8 st
  • 0.5 kg morötter
  • 0.5 kg sötpotatis
  • 2 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 krm muskotnöt
  • 2 dl panko ströbröd
  • 50 g kallt smör

Morots- och sötpotatislåda med frasigt pankotäcke

Betyg (1-5):
4.8 (5 betyg)

Grädde och sirap gör morötterna oemotståndliga. (Det är bara jul en gång om året!)

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:200º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala morötterna och slanta dem. Skala sötpotatisen och skär den i centimeterstora bitar. Koka tillsammans tills mjukt, ca 15 min.
  2. Låt rinna av och mosa grovt med en potatisstöt. Vispa ihop ägg, grädde, sirap, salt, muskot och ½ dl av pankoströbrödet.
  3. Blanda med moset och häll i en ugnsform. Strö över resten av pankoströbrödet. Täck ströbrödet med hyvlat smör. Grädda mitt i ugnen ca 35 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



CJ

2018-12-25

Hade glutenfritt panko istället och inte riktigt lika mycket som i receptet... Gott!

Coop webbredaktör

2018-02-19

Till Christina: Servera till en köttbit, kycklingklubba, kycklingfilé eller helt vegetarisk med en god sallad till. Lycka till!

Christina

2018-02-18

Vilken rätt/vilket tillbehör kan passa att servera till om man vill ha viss valfrihet för gästerna vid en fylligare måltid?

Liknande recept

Krämig potatissallad med örter

(6)

Bakad potatis med tofuskagenröra

(3)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Krämig "jansson"

(0)

Kyckling och sötpotatis på plåt

(9)

Grillkorv med glaze och krämig dragonpotatissallad

(0)

Chips med wasabi- creme fraiche och rom

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies