För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Morots- och gulbetssoppa med chèvrekräm

Betyg (1-5):
2.5 (4 betyg)

Betor gör soppan söt och supergod. Chèvre är en klassiker till.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 250 g morötter
  • 300 g gulbetor
  • 200 g potatis
  • 1 liten bit ingefära
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 lagerblad
  • 1 liter vatten
  • salt
  • Chèvrekräm
  • 120 g chèvre
  • 1 dl yoghurt 10%
  • Till servering
  • 30 g mangold eller fin salladsmix

Gör så här

  1. Skala och skiva morötter, gulbetor, potatis och ingefära. Lägg i en kastrull med buljongtärning, lagerblad och vatten. Koka tills grönsakerna är mjuka.
  2. Lyft upp lagerbladet och mixa soppan slät. Smaka av med salt. Mosa chèvren med en gaffel och rör ut med yoghurten. Toppa soppan med chèvrekrämen och mangold.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anette

2018-07-29

Suveränt God!

Liknande recept

Sallad med bönor, mozzarella och bresaola

(0)

Halloumistroganoff med ris

(112)

Tortillawraps med chèvrekräm

(1)

Spenatsoppa med ädelost

(16)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 250 g morötter
  • 300 g gulbetor
  • 200 g potatis
  • 1 liten bit ingefära
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 lagerblad
  • 1 liter vatten
  • salt
  • Chèvrekräm
  • 120 g chèvre
  • 1 dl yoghurt 10%
  • Till servering
  • 30 g mangold eller fin salladsmix

Morots- och gulbetssoppa med chèvrekräm

Betyg (1-5):
2.5 (4 betyg)

Betor gör soppan söt och supergod. Chèvre är en klassiker till.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skiva morötter, gulbetor, potatis och ingefära. Lägg i en kastrull med buljongtärning, lagerblad och vatten. Koka tills grönsakerna är mjuka.
  2. Lyft upp lagerbladet och mixa soppan slät. Smaka av med salt. Mosa chèvren med en gaffel och rör ut med yoghurten. Toppa soppan med chèvrekrämen och mangold.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anette

2018-07-29

Suveränt God!

Liknande recept

Sallad med bönor, mozzarella och bresaola

(0)

Halloumistroganoff med ris

(112)

Tortillawraps med chèvrekräm

(1)

Spenatsoppa med ädelost

(16)