Grekisk burgare med ugnsbakad feta och tsatziki
  • Tid 25 min
  • Ugn 225º

Grekisk burgare med ugnsbakad feta och tsatziki

4.25 (4 betyg)

Tillbehören till denna burgare blir en perfekt kombo till fetaosten. Recept av: Eleonora Von Essen och foto: Linda Preiditis

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 15
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g fetaost
  • 1 msk olivolja
  • svartpeppar
Tsatsiki
  • 0.5 gurka
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 tsk vinäger
  • salt, svartpeppar
Till servering
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 salladsblad
  • 1 tomat, skivad
  • 0.25 gurka, skivad
  • 1 liten rödlök, skivad
  • 1 dl urkärnad kalamataoliv
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 225°. Tsatsiki: Dela gurkan på längden och ta bort kärnorna med en sked. Riv gurkan grovt och krama ut vätskan. Blanda gurkan med yoghurt, vitlök, olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.

  2. 2

    Dela fetaosten så det blir fyra bitar. Vänd bitarna i olja på en plåt med bakplåtspapper. Peppra och tillaga mitt i ugnen ca 5 min. Ha koll så att de inte smälter helt. Värm bröden i torr, het stekpanna och fyll dem med sallad, tomat, gurka, lök, oliver och tsatsiki. till maten.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Servera gärna äppelklyftor och morotsstavar till burgaren.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Robert

    Fantastiskt gott😋 Jag använde feta för ugn och grill, hade det hemma, det fungerade bra.