Grekisk burgare med ugnsbakad feta och tsatziki

Grekisk burgare med ugnsbakad feta och tsatziki

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Tillbehören till denna burgare blir en perfekt kombo till fetaosten. Recept av: Eleonora Von Essen och foto: Linda Preiditis

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
  • 300 g fetaost
  • 1 msk olivolja
  • svartpeppar
  • Tsatsiki
  • 0.5 gurka
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 tsk vinäger
  • salt, svartpeppar
  • Till servering
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 salladsblad
  • 1 tomat, skivad
  • 0.25 gurka, skivad
  • 1 liten rödlök, skivad
  • 1 dl urkärnad kalamataoliv

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.Tsatsiki: Dela gurkan på längden och ta bortkärnorna med en sked. Riv gurkan grovt ochkrama ut vätskan. Blanda gurkan med yoghurt,vitlök, olja och vinäger. Smaka av medsalt och peppar.
  2. Dela fetaosten så det blir fyra bitar. Vändbitarna i olja på en plåt med bakplåtspapper.Peppra och tillaga mitt i ugnen ca 5 min.Ha koll så att de inte smälter helt.Värm bröden i torr, het stekpanna och fylldem med sallad, tomat, gurka, lök, oliver ochtsatsiki. till maten.

Tips

Servera gärna äppelklyftor och morotsstavar till burgaren.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Robert

2017-10-23

Fantastiskt gott😋 Jag använde feta för ugn och grill, hade det hemma, det fungerade bra.

Grekisk burgare med ugnsbakad feta och tsatziki
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 300 g fetaost
  • 1 msk olivolja
  • svartpeppar
  • Tsatsiki
  • 0.5 gurka
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 tsk vinäger
  • salt, svartpeppar
  • Till servering
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 salladsblad
  • 1 tomat, skivad
  • 0.25 gurka, skivad
  • 1 liten rödlök, skivad
  • 1 dl urkärnad kalamataoliv

Grekisk burgare med ugnsbakad feta och tsatziki

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Tillbehören till denna burgare blir en perfekt kombo till fetaosten. Recept av: Eleonora Von Essen och foto: Linda Preiditis

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.Tsatsiki: Dela gurkan på längden och ta bortkärnorna med en sked. Riv gurkan grovt ochkrama ut vätskan. Blanda gurkan med yoghurt,vitlök, olja och vinäger. Smaka av medsalt och peppar.
  2. Dela fetaosten så det blir fyra bitar. Vändbitarna i olja på en plåt med bakplåtspapper.Peppra och tillaga mitt i ugnen ca 5 min.Ha koll så att de inte smälter helt.Värm bröden i torr, het stekpanna och fylldem med sallad, tomat, gurka, lök, oliver ochtsatsiki. till maten.

Tips

Servera gärna äppelklyftor och morotsstavar till burgaren.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Robert

2017-10-23

Fantastiskt gott😋 Jag använde feta för ugn och grill, hade det hemma, det fungerade bra.