Mole
  • Tid 20 min
  • Ugn Grill

Mole

0 (0 betyg)

Gör en annorlunda sås till köttet! Denna mexikanska härlighet innehåller vitlök, mandel, russin, chili, kanel och inte minst mörk choklad.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur Grill

Ingredienser

4 portioner
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0.5 dl mandel
  • 2 msk tomatpuré
  • 0.5 dl russin
  • 1 msk chilipulver
  • 0.5 tsk kanel
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • 2 msk olja
  • 2 dl vatten
  • 35 g mörk choklad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala och hacka vitlöken, finhacka mandeln.

  2. 2

    Bryn tomatpuré, vitlök, mandel, russin och alla kryddor ett par minuter i fettet i en kastrull. Rör ordentligt under tiden, det får inte bli bränt, då blir det beskt.

  3. 3

    Tillsätt vatten och koka upp. Låt koka ca 5 minuter. Rör ner chokladen och låt den smälta.

  4. 4

    Servera till grillat kött.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Såsen kan göras i förväg och serveras kall eller varm till köttet.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar