Mole poblanosås

Mole poblanosås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Det här är en variant på såsen som används i Mexikos nationalrätt Mole Poblano.

Tillagningstid: 20 minuter
8 dl
  • 1 hackad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 1 tsk chiliflakes
  • 0.5 tsk kanel
  • 0.5 tsk mald nejlika
  • 0.5 tsk mald koriander
  • 400 g krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • 0.5 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl salta jordnötter
  • 0.5 dl russin
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 75 g mörk choklad
  • 2 msk torrostade sesamfrön

Gör så här

  1. Stek lök och vitlök i smör tills de mjuknat utan att få färg. Tillsätt alla torra kryddor. Stek under omrörning i 2 min.
  2. Tillsätt tomatkross, vatten, buljong, jordnötter, russin, och soja. Koka upp och låt sjuda ca 15 min.
  3. Bryt chokladen i bitar och låt smälta i såsen. Rör om och smaka av med salt.
  4. Strö över sesamfrön. Servera till exempelvis kyckling, guacamole och tomatsalsa.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mole poblanosås
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 hackad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 1 tsk chiliflakes
  • 0.5 tsk kanel
  • 0.5 tsk mald nejlika
  • 0.5 tsk mald koriander
  • 400 g krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • 0.5 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl salta jordnötter
  • 0.5 dl russin
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 75 g mörk choklad
  • 2 msk torrostade sesamfrön

Mole poblanosås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Det här är en variant på såsen som används i Mexikos nationalrätt Mole Poblano.

Tillagningstid: 20 minuter
8 dl

Gör så här

  1. Stek lök och vitlök i smör tills de mjuknat utan att få färg. Tillsätt alla torra kryddor. Stek under omrörning i 2 min.
  2. Tillsätt tomatkross, vatten, buljong, jordnötter, russin, och soja. Koka upp och låt sjuda ca 15 min.
  3. Bryt chokladen i bitar och låt smälta i såsen. Rör om och smaka av med salt.
  4. Strö över sesamfrön. Servera till exempelvis kyckling, guacamole och tomatsalsa.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!