Mole poblanosås

Mole poblanosås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Det här är en variant på såsen som används i Mexikos nationalrätt Mole Poblano.

Tillagningstid: 20 minuter
8 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 hackad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 1 tsk chiliflakes
  • 0.5 tsk kanel
  • 0.5 tsk mald nejlika
  • 0.5 tsk mald koriander
  • 400 g krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • 0.5 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl salta jordnötter
  • 0.5 dl russin
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 75 g mörk choklad
  • 2 msk torrostade sesamfrön

Gör så här

  1. Stek lök och vitlök i smör tills de mjuknat utan att få färg. Tillsätt alla torra kryddor. Stek under omrörning i 2 min.
  2. Tillsätt tomatkross, vatten, buljong, jordnötter, russin, och soja. Koka upp och låt sjuda ca 15 min.
  3. Bryt chokladen i bitar och låt smälta i såsen. Rör om och smaka av med salt.
  4. Strö över sesamfrön. Servera till exempelvis kyckling, guacamole och tomatsalsa.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Frasig minipizza

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Korianderdressing

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Baguette med yoghurt

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Salsa med lingon och äpple

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Tacos med asiatisk kräftröra

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kronärtskocksröra med parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Nötbräck med torkad frukt

Betyg
Betyg
(19)
Mole poblanosås
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 hackad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 1 tsk chiliflakes
  • 0.5 tsk kanel
  • 0.5 tsk mald nejlika
  • 0.5 tsk mald koriander
  • 400 g krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • 0.5 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl salta jordnötter
  • 0.5 dl russin
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 75 g mörk choklad
  • 2 msk torrostade sesamfrön

Mole poblanosås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Det här är en variant på såsen som används i Mexikos nationalrätt Mole Poblano.

Tillagningstid: 20 minuter
8 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek lök och vitlök i smör tills de mjuknat utan att få färg. Tillsätt alla torra kryddor. Stek under omrörning i 2 min.
  2. Tillsätt tomatkross, vatten, buljong, jordnötter, russin, och soja. Koka upp och låt sjuda ca 15 min.
  3. Bryt chokladen i bitar och låt smälta i såsen. Rör om och smaka av med salt.
  4. Strö över sesamfrön. Servera till exempelvis kyckling, guacamole och tomatsalsa.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Frasig minipizza

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Korianderdressing

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Baguette med yoghurt

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Salsa med lingon och äpple

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Tacos med asiatisk kräftröra

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kronärtskocksröra med parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Nötbräck med torkad frukt

Betyg
Betyg
(19)