Mjuka pepparkakor med frosting och polkagriskross

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (4 betyg)

Mjuk pepparkaka är det allra godaste till en kopp adventskaffe! denna med frosting och polkagrisar på. Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 25 min + tid i ugn och svalna
Ugnstemperatur:175º
2 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl brunt farinsocker
  • 1 dl mörkt muscovadosocker
  • 4 ägg
  • 3 dl gräddfil
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 msk malen kanel
  • 2 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen kryddnejlika
  • 2 tsk bikarbonat
  • Frosting
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl florsocker
  • 0.5 tsk vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
  • 200 g naturell färskost
  • Till garnering
  • 1 dl polkagrisar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175˚. Smörj och bröa två sockerkaksformar på ca 1 ½ liter. Vispa smör, farinsocker och muscovadosocker (se till att sockret inte är klumpigt) poröst med elvisp.
  2. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Rör ner gräddfilen.Blanda vetemjöl, kryddor och bikarbonat och rör ner i smeten. Fördela smeten i formarna.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min, eller tills de är genomgräddade, känn med provsticka.Låt svalna något innan de stjälps upp. Låt kallna.

Frosting:

  1. Vispa smör, florsocker och vaniljpulver poröst med en elvisp. Vispa i färskosten. Toppa kakorna med frostingen och garnera med krossade polkagrisar vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mikaela

2019-12-20

200 g rumsvarmt smör till smeten saknas i receptet

Hannah

2019-12-12

Hej! Det står i beskrivningen att man ska vispa sockret och smöret pösigt. Men jag kan inte hitta hur mycket smör man ska ha i kakan.

Checkbox Coop

2019-12-10

Hej Linn, det går jättebra! Lycka till!

Linn

2019-12-10

Kan man frysa inn kakan utan frostingen?

Maja

2019-12-05

Tyckte smaken var god, men kakan reste sig inte så kakan fyllde bara halva 1,5 l formarna.

Liknande recept

Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(73)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Kolagodis med mjölkchoklad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(41)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl brunt farinsocker
  • 1 dl mörkt muscovadosocker
  • 4 ägg
  • 3 dl gräddfil
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 msk malen kanel
  • 2 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen kryddnejlika
  • 2 tsk bikarbonat
  • Frosting
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl florsocker
  • 0.5 tsk vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
  • 200 g naturell färskost
  • Till garnering
  • 1 dl polkagrisar

Mjuka pepparkakor med frosting och polkagriskross

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (4 betyg)

Mjuk pepparkaka är det allra godaste till en kopp adventskaffe! denna med frosting och polkagrisar på. Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 25 min + tid i ugn och svalna
Ugnstemperatur:175º
2 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175˚. Smörj och bröa två sockerkaksformar på ca 1 ½ liter. Vispa smör, farinsocker och muscovadosocker (se till att sockret inte är klumpigt) poröst med elvisp.
  2. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Rör ner gräddfilen.Blanda vetemjöl, kryddor och bikarbonat och rör ner i smeten. Fördela smeten i formarna.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min, eller tills de är genomgräddade, känn med provsticka.Låt svalna något innan de stjälps upp. Låt kallna.

Frosting:

  1. Vispa smör, florsocker och vaniljpulver poröst med en elvisp. Vispa i färskosten. Toppa kakorna med frostingen och garnera med krossade polkagrisar vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mikaela

2019-12-20

200 g rumsvarmt smör till smeten saknas i receptet

Hannah

2019-12-12

Hej! Det står i beskrivningen att man ska vispa sockret och smöret pösigt. Men jag kan inte hitta hur mycket smör man ska ha i kakan.

Checkbox Coop

2019-12-10

Hej Linn, det går jättebra! Lycka till!

Linn

2019-12-10

Kan man frysa inn kakan utan frostingen?

Maja

2019-12-05

Tyckte smaken var god, men kakan reste sig inte så kakan fyllde bara halva 1,5 l formarna.

Liknande recept

Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(73)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Kolagodis med mjölkchoklad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(41)