Mjuk pepparkaka med banan

Mjuk pepparkaka med banan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

Saftig pepparkaka med banan som passar perfekt att bjuda på till adventsfikat. Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 60 min
Ugnstemperatur:200º
10 bitar
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 0.66 dl ljus sirap
  • 1 apelsin, pressad saft
  • 3 mogna banan + 1
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk mald nejlika
  • 0.5 tsk malen kanel
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk strösocker, att toppa med

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa smör och socker poröst med elvisp. Vispa ner äggen, ett i taget.
  2. Tillsätt sirap, apelsinsaft och tre bananer i tunna skivor.
  3. Vispa till en slät smet. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Häll i en brödform, ca 1 ½ liter, täckt med bakplåtspapper.
  4. Dela den sista bananen på längden och lägg på smeten. Strö över socker och grädda mitt i ugnen 35–40 min.
  5. Känn med en provsticka att kakan är torr. Servera gärna ljummen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-12-08

Hej Linn! Det går bra att byta ut mot honung och malen ingefära :) /Maja, redaktör

Linn

2020-11-25

Jag har varken sirap eller maken nejlika och undrar om honung respektive malen ingefära kan vara tänkbara substitut?

Mjuk pepparkaka med banan
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 0.66 dl ljus sirap
  • 1 apelsin, pressad saft
  • 3 mogna banan + 1
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk mald nejlika
  • 0.5 tsk malen kanel
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk strösocker, att toppa med

Mjuk pepparkaka med banan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

Saftig pepparkaka med banan som passar perfekt att bjuda på till adventsfikat. Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 60 min
Ugnstemperatur:200º
10 bitar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa smör och socker poröst med elvisp. Vispa ner äggen, ett i taget.
  2. Tillsätt sirap, apelsinsaft och tre bananer i tunna skivor.
  3. Vispa till en slät smet. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Häll i en brödform, ca 1 ½ liter, täckt med bakplåtspapper.
  4. Dela den sista bananen på längden och lägg på smeten. Strö över socker och grädda mitt i ugnen 35–40 min.
  5. Känn med en provsticka att kakan är torr. Servera gärna ljummen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-12-08

Hej Linn! Det går bra att byta ut mot honung och malen ingefära :) /Maja, redaktör

Linn

2020-11-25

Jag har varken sirap eller maken nejlika och undrar om honung respektive malen ingefära kan vara tänkbara substitut?