För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Mjölkkokt kyckling

Betyg (1-5):
4.8 (5 betyg)

De skarpa smakerna ingefära, salvia, citron och vitlök passar utmärkt att låta kycklingen puttra i.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Ingredienser:
  • 1.7 hel kyckling
  • 1 krm peppar (eller efter smak)
  • 2 msk smör och olivolja till stekning
  • 8 dl standardmjölk
  • 25 g skivad ingefära
  • 0.5 dl färska salviablad
  • 2 citroner, endast skal
  • 8 oskalade vitlöksklyftor
  • 2 krm salt (eller efter smak)

Gör så här

  1. Tina kycklingen om den är fryst. Salta och peppra både inuti och utanpå. Bryn den runt om i smör och olja i en stekgryta. Tag upp fågeln. Häll bort fettet och lägg tillbaka den i grytan. Häll mjölk runt om. Lägg ingefära, salvia, citronskal och vitlöksklyftor i mjölken och på kycklingen. Ugnskoka kycklingen ca 1 timme 15 minuter utan lock. Skeda över mjölk då och då. Mjölken är god som sås.

Servering

Servera med pressad potatis och sockerärtor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Magnus

2018-04-19

Kycklingen blev otroligt mör och saftig. Såsen passade utmärkt till ris. Rekommenderas starkt!!!

Liknande recept

Citronkyckling med mangosås

(15)

Grillad broccoli med kycklingfilé

(7)

Tandoorikyckling med ris

(24)

Kycklingrullar med salladslök och mango chutney

(26)

Indisk curry på kycklingfärs

(36)

Tandoorikyckling i pitabröd med raita

(17)

Sweet chilikyckling med krämig romansallad

(22)

Dillkokt kyckling

(8)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • Ingredienser:
  • 1.7 hel kyckling
  • 1 krm peppar (eller efter smak)
  • 2 msk smör och olivolja till stekning
  • 8 dl standardmjölk
  • 25 g skivad ingefära
  • 0.5 dl färska salviablad
  • 2 citroner, endast skal
  • 8 oskalade vitlöksklyftor
  • 2 krm salt (eller efter smak)

Mjölkkokt kyckling

Betyg (1-5):
4.8 (5 betyg)

De skarpa smakerna ingefära, salvia, citron och vitlök passar utmärkt att låta kycklingen puttra i.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tina kycklingen om den är fryst. Salta och peppra både inuti och utanpå. Bryn den runt om i smör och olja i en stekgryta. Tag upp fågeln. Häll bort fettet och lägg tillbaka den i grytan. Häll mjölk runt om. Lägg ingefära, salvia, citronskal och vitlöksklyftor i mjölken och på kycklingen. Ugnskoka kycklingen ca 1 timme 15 minuter utan lock. Skeda över mjölk då och då. Mjölken är god som sås.

Servering

Servera med pressad potatis och sockerärtor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Magnus

2018-04-19

Kycklingen blev otroligt mör och saftig. Såsen passade utmärkt till ris. Rekommenderas starkt!!!

Liknande recept

Citronkyckling med mangosås

(15)

Grillad broccoli med kycklingfilé

(7)

Tandoorikyckling med ris

(24)

Kycklingrullar med salladslök och mango chutney

(26)

Indisk curry på kycklingfärs

(36)

Tandoorikyckling i pitabröd med raita

(17)

Sweet chilikyckling med krämig romansallad

(22)

Dillkokt kyckling

(8)