Mini-biskvier

Mini-biskvier

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(31)

Små godbitar fyllda med hallon och lemon curd som man kan ta fler av just eftersom de är så små ...

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
30 stycken
  • 2 äggvitor
  • 400 g mandelmassa
  • 250 g finhackad vit choklad
  • Citronsmörkräm:
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 dl florsocker
  • 1 äggula
  • 2 msk lemon curd
  • 1 msk hallon, mixade till puré

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa äggvitorna till ett lätt skum. Tillsätt mandelmassan och vispa till en smet. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper i klickar stora som femkronor. Grädda 8-10 minuter.
  2. Ta plåten ur ugnen. Dra bort bakplåtspapperet med biskvierna och skölj plåten i kallt vatten. Dra sedan över bakplåtspapperet på den blöta plåten igen, så går det lättare att ta loss biskvierna. Lägg över dem på ett galler för att kallna.

Smörkräm

  1. Vispa ihop ingredienserna till smörkrämen. Bred krämen på undersidan av biskvierna så att krämen bildar en topp. Ställ biskvierna i frysen.
  2. Smält chokladen i en skål över vattenbad. Ta ut biskvierna ur frysen efter cirka 20 minuter och doppa sidan med smörkräm i den smälta chokladen. Låt stelna i kylen och förvara kallt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mini-biskvier
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 2 äggvitor
  • 400 g mandelmassa
  • 250 g finhackad vit choklad
  • Citronsmörkräm:
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 dl florsocker
  • 1 äggula
  • 2 msk lemon curd
  • 1 msk hallon, mixade till puré

Mini-biskvier

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(31)

Små godbitar fyllda med hallon och lemon curd som man kan ta fler av just eftersom de är så små ...

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
30 stycken

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa äggvitorna till ett lätt skum. Tillsätt mandelmassan och vispa till en smet. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper i klickar stora som femkronor. Grädda 8-10 minuter.
  2. Ta plåten ur ugnen. Dra bort bakplåtspapperet med biskvierna och skölj plåten i kallt vatten. Dra sedan över bakplåtspapperet på den blöta plåten igen, så går det lättare att ta loss biskvierna. Lägg över dem på ett galler för att kallna.

Smörkräm

  1. Vispa ihop ingredienserna till smörkrämen. Bred krämen på undersidan av biskvierna så att krämen bildar en topp. Ställ biskvierna i frysen.
  2. Smält chokladen i en skål över vattenbad. Ta ut biskvierna ur frysen efter cirka 20 minuter och doppa sidan med smörkräm i den smälta chokladen. Låt stelna i kylen och förvara kallt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!