Minestrone med pancetta och ägg

Minestrone med pancetta och ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Minestronesoppa är en klassiker men det här uppdaterade receptet är betydligt godare än den du minns från skolmatsalen! Pasta, selleri, morot och pancetta sätter smaken och med äggula och parmesan på toppen blir det här en riktig vardagsfavorit!

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
  • 200 g pasta
  • 12 dl vatten
  • 0.5 purjolök
  • 2 selleristjälkar
  • 2 msk olivolja
  • 200 g pancetta, tärnad
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 morot, tärnad
  • 2 msk grönsaksfond eller kycklingfond
  • 2 små vitlöksklyftor, finrivna
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 4 äggulor
  • 2 dl finriven parmesan
  • basilika

Gör så här

  1. Koka pastan al dente. Koka upp vattnet till soppan.
  2. Strimla purjolök och ev selleri fint. Hetta upp olivolja i en kastrull och bryn pancettan med tomatpurén till en rostad färg.
  3. Tillsätt det kokande vattnet och lägg i purjolök, selleri och morot. Tillsätt fond, vitlök och chiliflakes. Låt koka i fem minuter.
  4. Lägg i pastan och låt allt bli varmt. Lägg soppan i skålar, lägg på äggula, riv över parmesan och toppa med basilika.

Tips

Välj gärna en pastasort som fångar upp soppan, t ex snäckor eller gnocchi.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-03-07

Tack för det tipset, Ulrika!

Ulrika

2022-03-06

Väldigt gott men nästa gång tar jag mer pancetta eller lägger i lite kycklingfile.

Minestrone med pancetta och ägg
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 200 g pasta
  • 12 dl vatten
  • 0.5 purjolök
  • 2 selleristjälkar
  • 2 msk olivolja
  • 200 g pancetta, tärnad
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 morot, tärnad
  • 2 msk grönsaksfond eller kycklingfond
  • 2 små vitlöksklyftor, finrivna
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 4 äggulor
  • 2 dl finriven parmesan
  • basilika

Minestrone med pancetta och ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Minestronesoppa är en klassiker men det här uppdaterade receptet är betydligt godare än den du minns från skolmatsalen! Pasta, selleri, morot och pancetta sätter smaken och med äggula och parmesan på toppen blir det här en riktig vardagsfavorit!

Tillagningstid: 20 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka pastan al dente. Koka upp vattnet till soppan.
  2. Strimla purjolök och ev selleri fint. Hetta upp olivolja i en kastrull och bryn pancettan med tomatpurén till en rostad färg.
  3. Tillsätt det kokande vattnet och lägg i purjolök, selleri och morot. Tillsätt fond, vitlök och chiliflakes. Låt koka i fem minuter.
  4. Lägg i pastan och låt allt bli varmt. Lägg soppan i skålar, lägg på äggula, riv över parmesan och toppa med basilika.

Tips

Välj gärna en pastasort som fångar upp soppan, t ex snäckor eller gnocchi.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-03-07

Tack för det tipset, Ulrika!

Ulrika

2022-03-06

Väldigt gott men nästa gång tar jag mer pancetta eller lägger i lite kycklingfile.