Mezetallrik med svartkål, tre sorters hummus och stekt yoghurtbröd
  • Tid 20 min

Mezetallrik med svartkål, tre sorters hummus och stekt yoghurtbröd

3.33 (3 betyg)

Plockmat är alltid trevligt. Passar både som fredagsmys framför favoritprogrammet på TV eller på festen med vännerna. Det finns genvägar att ta, t ex köpa färdiga hummus med olika smaker, och sedan lägga krutet på att bjuda på ett snabbt hembakat yoghurtbröd.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
Yoghurtbröd:
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 dl yoghurt 10%
  • 1 ägg
  • olivolja, till stekning
  • flingsalt
Stekt svartkål:
  • 1 påse Svartkålsmix Hackat & Klart (à 300 g)
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
Till servering:
  • 3 sorters hummus, original, ärta och rödbeta, Sevan
  • oliver
Dryckestips
  • staropramen non alcoholic
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Yoghurtbröd: Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt yoghurt och ägg och rör ihop. Degen ska vara kladdig. Hetta upp olja i en stekpanna och skeda ut smeten i små högar. Ringla lite olja över bröden och platta till med stekspaden. Stek bröden i rikligt med olja till fin färg på båda sidorna. Sänk värmen och stek färdigt bröden, totalt ca 10 min. Strö över flingsalt när de är klara.

  2. 2

    Stek svartkålsmixen med vitlöken hastigt i olja i en riktigt het panna. Strö över flingsalt och servera med tre sorters hummus, yoghurtbröden och oliver.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Vänd bröden försiktigt så det inte skvätter upp olja ur pannan.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar