Mezetallrik med svartkål, tre sorters hummus och stekt yoghurtbröd

Mezetallrik med svartkål, tre sorters hummus och stekt yoghurtbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Plockmat är alltid trevligt. Passar både som fredagsmys framför favoritprogrammet på TV eller på festen med vännerna. Det finns genvägar att ta, t ex köpa färdiga hummus med olika smaker, och sedan lägga krutet på att bjuda på ett snabbt hembakat yoghurtbröd.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
  • Yoghurtbröd:
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 dl yoghurt 10%
  • 1 ägg
  • olivolja, till stekning
  • flingsalt
  • Stekt svartkål:
  • 1 påse Svartkålsmix Hackat & Klart (à 300 g)
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • Till servering:
  • 3 sorters hummus, original, ärta och rödbeta, Sevan
  • oliver
  • Dryckestips
  • staropramen non alcoholic

Gör så här

  1. Yoghurtbröd: Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt yoghurt och ägg och rör ihop. Degen ska vara kladdig. Hetta upp olja i en stekpanna och skeda ut smeten i små högar. Ringla lite olja över bröden och platta till med stekspaden. Stek bröden i rikligt med olja till fin färg på båda sidorna. Sänk värmen och stek färdigt bröden, totalt ca 10 min. Strö över flingsalt när de är klara.
  2. Stek svartkålsmixen med vitlöken hastigt i olja i en riktigt het panna. Strö över flingsalt och servera med tre sorters hummus, yoghurtbröden och oliver.

Tips

Vänd bröden försiktigt så det inte skvätter upp olja ur pannan.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-05-17

Hej Christina, alla våra recept är tyvärr inte köpklara men vi jobbar på att de ska bli det. Tills vidare kan du lägga receptet i inköpslistan för att enkelt komma åt vilka ingredienser du behöver handla. Lycka till!

christina

2021-05-15

går inte köpa ingredienserna med en knapp

Mezetallrik med svartkål, tre sorters hummus och stekt yoghurtbröd
13 st
  • Ingredienser (13)
  • Yoghurtbröd:
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 dl yoghurt 10%
  • 1 ägg
  • olivolja, till stekning
  • flingsalt
  • Stekt svartkål:
  • 1 påse Svartkålsmix Hackat & Klart (à 300 g)
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • Till servering:
  • 3 sorters hummus, original, ärta och rödbeta, Sevan
  • oliver
  • Dryckestips
  • staropramen non alcoholic

Mezetallrik med svartkål, tre sorters hummus och stekt yoghurtbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Plockmat är alltid trevligt. Passar både som fredagsmys framför favoritprogrammet på TV eller på festen med vännerna. Det finns genvägar att ta, t ex köpa färdiga hummus med olika smaker, och sedan lägga krutet på att bjuda på ett snabbt hembakat yoghurtbröd.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner

Gör så här

  1. Yoghurtbröd: Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt yoghurt och ägg och rör ihop. Degen ska vara kladdig. Hetta upp olja i en stekpanna och skeda ut smeten i små högar. Ringla lite olja över bröden och platta till med stekspaden. Stek bröden i rikligt med olja till fin färg på båda sidorna. Sänk värmen och stek färdigt bröden, totalt ca 10 min. Strö över flingsalt när de är klara.
  2. Stek svartkålsmixen med vitlöken hastigt i olja i en riktigt het panna. Strö över flingsalt och servera med tre sorters hummus, yoghurtbröden och oliver.

Tips

Vänd bröden försiktigt så det inte skvätter upp olja ur pannan.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-05-17

Hej Christina, alla våra recept är tyvärr inte köpklara men vi jobbar på att de ska bli det. Tills vidare kan du lägga receptet i inköpslistan för att enkelt komma åt vilka ingredienser du behöver handla. Lycka till!

christina

2021-05-15

går inte köpa ingredienserna med en knapp