Julbordets gröna sallad

Julbordets gröna sallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

Apelsin, fikon, saffran och honung och rostade pumpakärnor, det blir så gott i julsalladen.

Tillagningstid: 20 min
6 bufféportioner
  • 300 g spetskål eller vitkål
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 g saffran
  • 0.5 dl russin
  • 1 röd chili, finhackad
  • 2 apelsiner
  • 0.5 liten rosésallad
  • 1 gemsallad
  • 30 g machésallad
  • 3 färska fikon, klyftade
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 dl pumpakärnor, torrostade

Gör så här

  1. Strimla kålen tunt, gärna med mandolin. Blanda olja, vinäger, salt och saffran. Vänd runt kål, russin, chili och lite finrivet apelsinskal (endast det orangea) i vinägretten och låt stå minst 10 min.
  2. Skär bort skalet från apelsinerna och skär ut skinnfria klyftor. Riv rosé- och gemsalladen i mindre bitar. Fördela allt på ett serveringsfat. Toppa med fikon och pressa över lite saft från resterna av apelsinerna. Ringla på honungen och strö över pumpakärnorna.

Tips

Vill du göra salladen lite mer matig passar det att fylla ut med lite quinoa, gärna flerfärgad eller svart.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sofie

2020-12-25

Denna sallad blev en riktig hit på julbordet detta år. Kul!

Nancy

2019-12-23

Färska fikon på bilden men inte i receptet. Mycket god fräsch sallad.

Kerstin

2019-12-19

Godaste salladen!

Ola

2019-12-17

Vad hände med fikonen?

Elena

2019-12-08

Honungen är inte vegansk, går att byta til agave- eller lönnsirap

Julbordets gröna sallad
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 300 g spetskål eller vitkål
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 g saffran
  • 0.5 dl russin
  • 1 röd chili, finhackad
  • 2 apelsiner
  • 0.5 liten rosésallad
  • 1 gemsallad
  • 30 g machésallad
  • 3 färska fikon, klyftade
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 dl pumpakärnor, torrostade

Julbordets gröna sallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

Apelsin, fikon, saffran och honung och rostade pumpakärnor, det blir så gott i julsalladen.

Tillagningstid: 20 min
6 bufféportioner

Gör så här

  1. Strimla kålen tunt, gärna med mandolin. Blanda olja, vinäger, salt och saffran. Vänd runt kål, russin, chili och lite finrivet apelsinskal (endast det orangea) i vinägretten och låt stå minst 10 min.
  2. Skär bort skalet från apelsinerna och skär ut skinnfria klyftor. Riv rosé- och gemsalladen i mindre bitar. Fördela allt på ett serveringsfat. Toppa med fikon och pressa över lite saft från resterna av apelsinerna. Ringla på honungen och strö över pumpakärnorna.

Tips

Vill du göra salladen lite mer matig passar det att fylla ut med lite quinoa, gärna flerfärgad eller svart.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sofie

2020-12-25

Denna sallad blev en riktig hit på julbordet detta år. Kul!

Nancy

2019-12-23

Färska fikon på bilden men inte i receptet. Mycket god fräsch sallad.

Kerstin

2019-12-19

Godaste salladen!

Ola

2019-12-17

Vad hände med fikonen?

Elena

2019-12-08

Honungen är inte vegansk, går att byta til agave- eller lönnsirap