
Mexikanska färsbullar med tomat- och paprikasalsa
Betyg (1-5):
Kryddiga köttbullar på mexikanskt vis.
Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 400 g lammfärs eller färs av kalv eller nöt
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 1 urkärnad, finhackad grön chili
- 1 tsk chilipulver
- 1 ägg
- 1 msk olivolja
- Tomat- och paprikasalsa:
- 3 strimlade paprikor
- 2 urkärnade, strimlade gröna chili
- 2 hackade vitlöksklyftor
- 400 g hela tomater, gärna körsbärstomater, på burk
- 2 msk tomatpuré
- 1 krm mald spiskummin
- 1 krm svartpeppar
Gör så här
- Börja med salsan. Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda ca 15 minuter.
- Blanda färs, vitlök, chili, chilipulver, ägg och salt i en bunke. Forma färsen till runda bullar. Stek dem i oljan i omgångar i en stor stekpanna 4-5 minuter.
- Häll salsan över köttbullarna och sjud ca 5 minuter.
Servering
Servera med ris och gärna bröd.
Liknande recept
Mexikanska färsbullar med tomat- och paprikasalsa
Betyg (1-5):
Kryddiga köttbullar på mexikanskt vis.
Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Börja med salsan. Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda ca 15 minuter.
- Blanda färs, vitlök, chili, chilipulver, ägg och salt i en bunke. Forma färsen till runda bullar. Stek dem i oljan i omgångar i en stor stekpanna 4-5 minuter.
- Häll salsan över köttbullarna och sjud ca 5 minuter.
Servering
Servera med ris och gärna bröd.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!