Mexikanska färsbullar med tomat- och paprikasalsa

Betyg (1-5):
2.5 (4 betyg)

Kryddiga köttbullar på mexikanskt vis.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 13 st
  • 400 g lammfärs eller färs av kalv eller nöt
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 urkärnad, finhackad grön chili
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 ägg
  • 1 msk olivolja
  • Tomat- och paprikasalsa:
  • 3 strimlade paprikor
  • 2 urkärnade, strimlade gröna chili
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 400 g hela tomater, gärna körsbärstomater, på burk
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 krm mald spiskummin
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Börja med salsan. Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda ca 15 minuter.
  2. Blanda färs, vitlök, chili, chilipulver, ägg och salt i en bunke. Forma färsen till runda bullar. Stek dem i oljan i omgångar i en stor stekpanna 4-5 minuter.
  3. Häll salsan över köttbullarna och sjud ca 5 minuter.

Servering

Servera med ris och gärna bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(8)

Köttfärssoppa tacostyle

(10)

Färsbiffar med tomatsalsa och rotfruktsgratäng

(5)

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa

(0)

Brunchplåt

(33)
13 st
  • Ingredienser 13 st
  • 400 g lammfärs eller färs av kalv eller nöt
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 urkärnad, finhackad grön chili
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 ägg
  • 1 msk olivolja
  • Tomat- och paprikasalsa:
  • 3 strimlade paprikor
  • 2 urkärnade, strimlade gröna chili
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 400 g hela tomater, gärna körsbärstomater, på burk
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 krm mald spiskummin
  • 1 krm svartpeppar

Mexikanska färsbullar med tomat- och paprikasalsa

Betyg (1-5):
2.5 (4 betyg)

Kryddiga köttbullar på mexikanskt vis.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Börja med salsan. Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda ca 15 minuter.
  2. Blanda färs, vitlök, chili, chilipulver, ägg och salt i en bunke. Forma färsen till runda bullar. Stek dem i oljan i omgångar i en stor stekpanna 4-5 minuter.
  3. Häll salsan över köttbullarna och sjud ca 5 minuter.

Servering

Servera med ris och gärna bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(8)

Köttfärssoppa tacostyle

(10)

Färsbiffar med tomatsalsa och rotfruktsgratäng

(5)

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa

(0)

Brunchplåt

(33)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies