Mexikansk tacogratäng med nachos
  • Tid 30 min
  • Ugn 200º

Mexikansk tacogratäng med nachos

3 (20 betyg)

Saftigare tacofärs i ugnen med gratinerad ost, morötter och lök.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

6 portioner
  • 400 g köttfärs
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 hackad gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 stor, riven morot
  • 1 förpackning taco kryddmix
  • 1 dl vatten eller buljong
  • 1 dl riven ost
Till servering:
  • 500 g blandade grönsaker
  • 300 g tortillachips
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Hetta upp matfett i en stekpanna och stek färsen. Tillsätt lök, vitlök och morot och låt steka med ett par minuter.

  2. 2

    Rör ner tacokryddan och vattnet och låt koka ihop. Smöra en ugnsform eller portionsformar, fyll med färsen och strö osten över. Gratinera cirka 15 minuter.

Servering

Servera med en grönsallad med tomat och purjolök samt tortillachips.
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • pirkko

    Jättegott blev den här rätten