Mexikansk bönsoppa

Mexikansk bönsoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

En vegetarisk mexikansk soppa med morötter, selleri, tomat och vita bönor, som serveras med lime och koriander. Recept av Zeina Mourtada.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 kruka koriander, grovt skuren
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 morot, tärnade
  • 2 selleristjälkar, tärnade
  • neutral olja, till stekning
  • 2 tomater, tärnade
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 liter hett vatten
  • 800 g kokta stora vita bönor, sköljda, (2 frp, bruttovikt)
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • salt och svartpeppar
  • limeklyftor, till servering
  • Garnering
  • 2 tortillabröd
  • neutral olja, till fritering

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en kastrull och stek lök, vitlök, morot och selleri under omrörning ca 4 min.
  2. Tillsätt tomater och tomatpuré och stek lite till. Tillsätt vatten, bönor och buljong och låt soppan sjuda ca 15 min. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär tortillabrödet i tunna strimlor. Hetta upp olja i en stekpanna med höga kanter. Fritera brödet tills det har fått en fin, gyllene färg, ca 1 minut. Låt rinna av på hushållspapper.
  4. Häll upp soppan i skålar och toppa med koriander och friterat bröd. Servera med limeklyftor.

Tips

Lägg brödet på en plåt och ringla över olja, rosta mitt i ugnen till fin färg, istället för att fritera.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Monica Ingegerd

2021-10-14

Toppen! God o lättlagad, den gör vi om🤗

Annelie

2021-09-10

Jättegod! Den gör vi igen. Mycket gott med det knapriga tortillabrödet i soppan.

Mexikansk bönsoppa
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 kruka koriander, grovt skuren
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 morot, tärnade
  • 2 selleristjälkar, tärnade
  • neutral olja, till stekning
  • 2 tomater, tärnade
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 liter hett vatten
  • 800 g kokta stora vita bönor, sköljda, (2 frp, bruttovikt)
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • salt och svartpeppar
  • limeklyftor, till servering
  • Garnering
  • 2 tortillabröd
  • neutral olja, till fritering

Mexikansk bönsoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

En vegetarisk mexikansk soppa med morötter, selleri, tomat och vita bönor, som serveras med lime och koriander. Recept av Zeina Mourtada.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en kastrull och stek lök, vitlök, morot och selleri under omrörning ca 4 min.
  2. Tillsätt tomater och tomatpuré och stek lite till. Tillsätt vatten, bönor och buljong och låt soppan sjuda ca 15 min. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär tortillabrödet i tunna strimlor. Hetta upp olja i en stekpanna med höga kanter. Fritera brödet tills det har fått en fin, gyllene färg, ca 1 minut. Låt rinna av på hushållspapper.
  4. Häll upp soppan i skålar och toppa med koriander och friterat bröd. Servera med limeklyftor.

Tips

Lägg brödet på en plåt och ringla över olja, rosta mitt i ugnen till fin färg, istället för att fritera.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Monica Ingegerd

2021-10-14

Toppen! God o lättlagad, den gör vi om🤗

Annelie

2021-09-10

Jättegod! Den gör vi igen. Mycket gott med det knapriga tortillabrödet i soppan.