Melongazpacho med vegetariska pizzabullar

Melongazpacho med vegetariska pizzabullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Svalkande kall gazpacho med melon, selleri, grön chili, bladspenat och lime. Så fräsch sommarlunch. Servera med pizzabullar med pesto och fetaost.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 500 g nätmelon, i bitar
  • 1 gurka, i bitar
  • 2 stjälkar blekselleri, i bitar
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 1 grön chili, hackad
  • 30 g bladspenat
  • 1 umamibuljongtärning eller grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl kallt vatten
  • 2 lime, pressad saft
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt
  • färsk mynta, till servering
  • Pizzabullar
  • 500 g pizzadeg
  • 0.75 dl grön pesto
  • 100 g fetaost
  • 2 dl riven ost
  • 1 ägg, till pensling

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Mixa melon, gurka, selleri, lök, chili och spenat slätt. Värm lite av vattnet och smält ut buljongtärningen i det.
  2. Häll buljongen, resten av vattnet, limesaft, olja och vinäger i mixern. Mixa till en slät soppa och smaka av med salt. Låt soppan bli riktigt kall. Servera i glas och toppa ev med färsk mynta och selleristjälkar.

Pizzabullar

  1. Lägg ut pizzadegen på lätt mjölad bänk och bred på peston. Strö över smulad fetaost och riven ost.Rulla ihop från långsidan och skär i ca 4 cm bitar.
  2. Lägg bitarna med snittytan upp på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med lättvispat ägg och grädda mitt i ugnen tills de är genomgräddade och har fin färg, ca 15 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rebecca

2020-08-05

Fräsch och god soppa!

Melongazpacho med vegetariska pizzabullar
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 500 g nätmelon, i bitar
  • 1 gurka, i bitar
  • 2 stjälkar blekselleri, i bitar
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 1 grön chili, hackad
  • 30 g bladspenat
  • 1 umamibuljongtärning eller grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl kallt vatten
  • 2 lime, pressad saft
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt
  • färsk mynta, till servering
  • Pizzabullar
  • 500 g pizzadeg
  • 0.75 dl grön pesto
  • 100 g fetaost
  • 2 dl riven ost
  • 1 ägg, till pensling

Melongazpacho med vegetariska pizzabullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Svalkande kall gazpacho med melon, selleri, grön chili, bladspenat och lime. Så fräsch sommarlunch. Servera med pizzabullar med pesto och fetaost.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Mixa melon, gurka, selleri, lök, chili och spenat slätt. Värm lite av vattnet och smält ut buljongtärningen i det.
  2. Häll buljongen, resten av vattnet, limesaft, olja och vinäger i mixern. Mixa till en slät soppa och smaka av med salt. Låt soppan bli riktigt kall. Servera i glas och toppa ev med färsk mynta och selleristjälkar.

Pizzabullar

  1. Lägg ut pizzadegen på lätt mjölad bänk och bred på peston. Strö över smulad fetaost och riven ost.Rulla ihop från långsidan och skär i ca 4 cm bitar.
  2. Lägg bitarna med snittytan upp på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med lättvispat ägg och grädda mitt i ugnen tills de är genomgräddade och har fin färg, ca 15 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rebecca

2020-08-05

Fräsch och god soppa!