För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Melongazpacho med topping

Betyg (1-5):
4.3 (10 betyg)

Frisk kall soppa på melon, tomater och paprika. Toppad med krutonger, fetaost och kikärter.

Tillagningstid: 15 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g vattenmelon
  • 4 tomater, delade
  • 1 liten röd paprika, urkärnad och delad
  • 0.5 gul lök, delad
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk koncentrerad grönsaksfond
  • 1 msk honung
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk chiliflakes
  • Krutonger
  • 2 skivor ljust bröd
  • olivolja
  • Topping
  • 400 g kikärtor, avsköljda (på burk)
  • 150 g fetaost, smulad
  • 1 tsk chiliflakes
  • 30 g rucola

Gör så här

  1. Dela brödskivorna i bitar och blanda runt med olja. Lägg på en plåt och salta. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 10 min.
  2. Skär bort endast det hårda mörkgröna av melonskalet och skär melonen i bitar. Lägg melon, grönsaker och lök i en blender eller matberedare.
  3. Tillsätt vatten, olja, fond, honung, vinäger och chiliflakes och mixa till en slät soppa. Smaka av med salt och ställ i kylen.
  4. Blanda runt kikärtor med smulad fetaost och chiliflakes. Servera soppan med kikärtsblandningen, krutonger och rucola.

Tips

Använd kylskåpskalla grönsaker så behöver inte soppan kylas.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Evelina

2018-08-26

Supergott och svalkande!

Liknande recept

Äppel- och mozzarellacaprese

(1)

Rostade bröd med fetaostkräm och ärtor

(1)

Sötpotatischips med päron, ädelost och timjan

(6)

Smördegstarte med fikon, ädelost och valnötter

(5)

Grön sparris med parmesan och kapris

(0)

Ädelostcheesecake med lingonkokta päron

(21)

Stekt saganaki med fikonchutney

(0)

Chèvre chaud-toast med fikonchutney

(15)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 400 g vattenmelon
  • 4 tomater, delade
  • 1 liten röd paprika, urkärnad och delad
  • 0.5 gul lök, delad
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk koncentrerad grönsaksfond
  • 1 msk honung
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk chiliflakes
  • Krutonger
  • 2 skivor ljust bröd
  • olivolja
  • Topping
  • 400 g kikärtor, avsköljda (på burk)
  • 150 g fetaost, smulad
  • 1 tsk chiliflakes
  • 30 g rucola

Melongazpacho med topping

Betyg (1-5):
4.3 (10 betyg)

Frisk kall soppa på melon, tomater och paprika. Toppad med krutonger, fetaost och kikärter.

Tillagningstid: 15 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela brödskivorna i bitar och blanda runt med olja. Lägg på en plåt och salta. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 10 min.
  2. Skär bort endast det hårda mörkgröna av melonskalet och skär melonen i bitar. Lägg melon, grönsaker och lök i en blender eller matberedare.
  3. Tillsätt vatten, olja, fond, honung, vinäger och chiliflakes och mixa till en slät soppa. Smaka av med salt och ställ i kylen.
  4. Blanda runt kikärtor med smulad fetaost och chiliflakes. Servera soppan med kikärtsblandningen, krutonger och rucola.

Tips

Använd kylskåpskalla grönsaker så behöver inte soppan kylas.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Evelina

2018-08-26

Supergott och svalkande!

Liknande recept

Äppel- och mozzarellacaprese

(1)

Rostade bröd med fetaostkräm och ärtor

(1)

Sötpotatischips med päron, ädelost och timjan

(6)

Smördegstarte med fikon, ädelost och valnötter

(5)

Grön sparris med parmesan och kapris

(0)

Ädelostcheesecake med lingonkokta päron

(21)

Stekt saganaki med fikonchutney

(0)

Chèvre chaud-toast med fikonchutney

(15)