Melongazpacho med topping

Betyg (1-5):
4.3 (10 betyg)

Frisk kall soppa på melon, tomater och paprika. Toppad med krutonger, fetaost och kikärter.

Tillagningstid: 15 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 17 st
  • 400 g vattenmelon
  • 4 tomater, delade
  • 1 liten röd paprika, urkärnad och delad
  • 0.5 gul lök, delad
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk koncentrerad grönsaksfond
  • 1 msk honung
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk chiliflakes
  • Krutonger
  • 2 skivor ljust bröd
  • olivolja
  • Topping
  • 400 g kikärtor, avsköljda (på burk)
  • 150 g fetaost, smulad
  • 1 tsk chiliflakes
  • 30 g rucola

Gör så här

  1. Dela brödskivorna i bitar och blanda runt med olja. Lägg på en plåt och salta. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 10 min.
  2. Skär bort endast det hårda mörkgröna av melonskalet och skär melonen i bitar. Lägg melon, grönsaker och lök i en blender eller matberedare.
  3. Tillsätt vatten, olja, fond, honung, vinäger och chiliflakes och mixa till en slät soppa. Smaka av med salt och ställ i kylen.
  4. Blanda runt kikärtor med smulad fetaost och chiliflakes. Servera soppan med kikärtsblandningen, krutonger och rucola.

Tips

Använd kylskåpskalla grönsaker så behöver inte soppan kylas.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Evelina

2018-08-26

Supergott och svalkande!

Liknande recept

Tre sorters ost med rosmarinkolasås - Coop

(2)

Sötpotatischips med päron, ädelost och timjan - Coop

(3)

Rostade bröd med fetaostkräm och ärtor - Coop

(0)

Päronsallad med ädelost - Coop

(3)

Smördegstarte med fikon, ädelost och valnötter - Coop

(5)

Karamelliserad sparrispotatis, kokta päron och ädelost - Coop

(11)

Grillade tortillasnibbar med päron och ädelost - Coop

(4)

Fyllda fikon - Coop

(1)
17 st
  • Ingredienser 17 st
  • 400 g vattenmelon
  • 4 tomater, delade
  • 1 liten röd paprika, urkärnad och delad
  • 0.5 gul lök, delad
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk koncentrerad grönsaksfond
  • 1 msk honung
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk chiliflakes
  • Krutonger
  • 2 skivor ljust bröd
  • olivolja
  • Topping
  • 400 g kikärtor, avsköljda (på burk)
  • 150 g fetaost, smulad
  • 1 tsk chiliflakes
  • 30 g rucola

Melongazpacho med topping

Betyg (1-5):
4.3 (10 betyg)

Frisk kall soppa på melon, tomater och paprika. Toppad med krutonger, fetaost och kikärter.

Tillagningstid: 15 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela brödskivorna i bitar och blanda runt med olja. Lägg på en plåt och salta. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 10 min.
  2. Skär bort endast det hårda mörkgröna av melonskalet och skär melonen i bitar. Lägg melon, grönsaker och lök i en blender eller matberedare.
  3. Tillsätt vatten, olja, fond, honung, vinäger och chiliflakes och mixa till en slät soppa. Smaka av med salt och ställ i kylen.
  4. Blanda runt kikärtor med smulad fetaost och chiliflakes. Servera soppan med kikärtsblandningen, krutonger och rucola.

Tips

Använd kylskåpskalla grönsaker så behöver inte soppan kylas.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Evelina

2018-08-26

Supergott och svalkande!

Liknande recept

Tre sorters ost med rosmarinkolasås - Coop

(2)

Sötpotatischips med päron, ädelost och timjan - Coop

(3)

Rostade bröd med fetaostkräm och ärtor - Coop

(0)

Päronsallad med ädelost - Coop

(3)

Smördegstarte med fikon, ädelost och valnötter - Coop

(5)

Karamelliserad sparrispotatis, kokta päron och ädelost - Coop

(11)

Grillade tortillasnibbar med päron och ädelost - Coop

(4)

Fyllda fikon - Coop

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies