Medelhavsmarinerad kyckling med brokig potatis

Medelhavsmarinerad kyckling med brokig potatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Rostad potatis med kyckling marinerad i vitlök, citron och timjan.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
  • 0.5 citron, rivet skal och saft
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 dl hackad timjan
  • 3 msk olivolja
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 kg potatis
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0.5 pressad vitlöksklyfta
  • 2 hackade tomater
  • 0.5 hackad rödlök
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Blanda citron, vitlök, timjan med olivolja i en bunke. Lägg i kycklinglårfilén och se till att marinaden täcker kycklingen. Låt dra 5-10 min.
  2. Dela potatisen i mindre bitar och lägg på en ugnsplåt. Ringla över olja och salta. Rosta i ugnen ca 20 min.
  3. Hetta upp en stekpanna och stek kycklingen gyllene, ca 10 min.
  4. Blanda olja, vinäger och vitlök till en vinägrett. Vänd ner tomater och lök. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera kycklingen med rostad potatis och tomatsalsa.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gerd

2020-09-05

Gott och lättlagat.

Henrik

2016-07-07

Gott, enkelt att laga

Lene

2014-08-01

Jättegott .Den här rätten kommer jag att laga igen .

Carina

2013-08-23

Mums, kommer att laga detta flera gånger!

Medelhavsmarinerad kyckling med brokig potatis
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 0.5 citron, rivet skal och saft
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 dl hackad timjan
  • 3 msk olivolja
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 kg potatis
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0.5 pressad vitlöksklyfta
  • 2 hackade tomater
  • 0.5 hackad rödlök
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Medelhavsmarinerad kyckling med brokig potatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Rostad potatis med kyckling marinerad i vitlök, citron och timjan.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Blanda citron, vitlök, timjan med olivolja i en bunke. Lägg i kycklinglårfilén och se till att marinaden täcker kycklingen. Låt dra 5-10 min.
  2. Dela potatisen i mindre bitar och lägg på en ugnsplåt. Ringla över olja och salta. Rosta i ugnen ca 20 min.
  3. Hetta upp en stekpanna och stek kycklingen gyllene, ca 10 min.
  4. Blanda olja, vinäger och vitlök till en vinägrett. Vänd ner tomater och lök. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera kycklingen med rostad potatis och tomatsalsa.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gerd

2020-09-05

Gott och lättlagat.

Henrik

2016-07-07

Gott, enkelt att laga

Lene

2014-08-01

Jättegott .Den här rätten kommer jag att laga igen .

Carina

2013-08-23

Mums, kommer att laga detta flera gånger!