Medelhavsfisk

Medelhavsfisk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(34)

Härligt saftig fisk med smak av tomater och kapris.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg potatis
  • 500 g sejfilé
  • 250 g körsbärstomater, delade
  • 2 salladslökar
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 msk kapris
  • 30 g spenat
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar, färskmalen
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 500 g morötter

Gör så här

  1. Koka potatis i saltat vatten. Lägg fisken i en ugnsform och salta. Blanda tomater, lök, vitlök, kapris och spenat med olja. Häll över fisken och grädda mitt i ugnen ca 30 min. Peppra vid servering.
  2. Skär morötterna i tunna stavar och stek på svag värme i smör tills el dente mjuka. Smaka av med salt och servera til maten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2020-04-15

Hej Jan! De hade ramlat bort. Nu är de tillbaka i ingredienslistan. Mvh Maja (redaktör)

Jan

2020-04-07

Hej! Gott. Fast morötter står inte i receptet.

Eric

2017-06-01

Fantastiskt gott och enkelt!

Helena

2016-10-06

Annorlunda då det är utan mejeriprodukt. Mycket gott!

Annika

2016-07-24

Otroligt gott!

Liknande recept

Spara recept

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Lax med mango chutney

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Citrusinkokt lax med fänkål och paprika

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Spenatfyllda spättafiléer

Betyg
Betyg
(11)
Medelhavsfisk
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 kg potatis
  • 500 g sejfilé
  • 250 g körsbärstomater, delade
  • 2 salladslökar
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 msk kapris
  • 30 g spenat
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar, färskmalen
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 500 g morötter

Medelhavsfisk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(34)

Härligt saftig fisk med smak av tomater och kapris.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatis i saltat vatten. Lägg fisken i en ugnsform och salta. Blanda tomater, lök, vitlök, kapris och spenat med olja. Häll över fisken och grädda mitt i ugnen ca 30 min. Peppra vid servering.
  2. Skär morötterna i tunna stavar och stek på svag värme i smör tills el dente mjuka. Smaka av med salt och servera til maten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2020-04-15

Hej Jan! De hade ramlat bort. Nu är de tillbaka i ingredienslistan. Mvh Maja (redaktör)

Jan

2020-04-07

Hej! Gott. Fast morötter står inte i receptet.

Eric

2017-06-01

Fantastiskt gott och enkelt!

Helena

2016-10-06

Annorlunda då det är utan mejeriprodukt. Mycket gott!

Annika

2016-07-24

Otroligt gott!

Liknande recept

Spara recept

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Lax med mango chutney

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Citrusinkokt lax med fänkål och paprika

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Spenatfyllda spättafiléer

Betyg
Betyg
(11)