Medelhavsfisk
  • Tid 40 min
  • Ugn 200º

Medelhavsfisk

3.5 (12 betyg)

Härligt saftig fisk med smak av tomater och kapris.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg potatis
  • 500 g sejfilé
  • 1 tsk salt
  • 250 g körsbärstomater, delade
  • 2 salladslökar
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 msk kapris
  • 30 g spenat
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar, färskmalen
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka potatis i saltat vatten. Lägg fisken i en ugnsform och salta. Blanda tomater, lök, vitlök, kapris och spenat med olja. Häll över fisken och grädda mitt i ugnen ca 30 min. Peppra vid servering.

  2. 2

    Skär morötterna i tunna stavar och stek på svag värme i smör tills el dente mjuka. Smaka av med salt och servera til maten.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Eric

    Fantastiskt gott och enkelt!

  • Helena

    Annorlunda då det är utan mejeriprodukt. Mycket gott!

  • Annika

    Otroligt gott!