Mazarinkaka med rabarber och mandeltopping

Betyg (1-5):
4.4 (30 betyg)

Pimpa mazarinkakan med rabarber och den smakar ljuvligt.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:180º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Mördeg:
  • 2 dl florsocker
  • 200 g smör
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • Ma zarinf yllning:
  • 125 g smör
  • 250 g mandelmassa
  • 2 ägg + 1 äggula
  • 3 msk mjöl
  • 200 g rabarberstjälkar i 1 cm stora bitar
  • 2 msk rörsocker
  • Mandeltopping:
  • 50 g smör
  • 100 g grovhackad mandel
  • 1 dl florsocker

Gör så här

  1. Rör florsocker och smör pösigt. Tillsätt ägg och vetemjöl och blanda till en blank deg. Platta ut degen i en plastpåse och låt vila i kylen i 30 minuter.
  2. Kavla ut degen till en rund platta, cirka 1 centimeter tjock. Lägg den i en form med löstagbar kant, cirka 26 centimeter, och ställ kallt.

Mazarinfyllning

  1. Blanda smör och mandelmassa till fyllningen i en matberedare. Tillsätt ägg och äggula och därefter mjölet. Blanda till en slät massa.
  2. Ta ut formen ur kylen och häll i mazarinfyllningen i den. Vänd rabarberbitarna i socker och stick ned dem i fyllningen.

Mandeltopping

  1. Blanda alla ingredienser till mandeltoppingen till en smuldeg. Fördela smulorna jämnt över kakan och grädda cirka 45 minuter tills kakan är ljusbrun eller tills smulorna fått fin färg. Kolla med en provsticka att kakan är genomgräddad. Låt kakan svalna innan du tar ut den ur formen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Birgitta

2015-09-14

Helt underbar, även god med syrliga äpplen.

Eva

2014-07-03

Håller med Anna. Om man vill göra bantningsvarianter är det enklast att äta rabarbern som den är!

Anna

2013-06-28

Ni som tycker den är för fet! Så här gör man mazarin så sök efter något annat då ;-).

Liselott H

2013-06-10

God men alldeles för maffig. Receptet borde förenklas då det blir förskräckligt många kalorier pga av allt det söta med florsocker o mandelmassa. Dessutom mycket smör! Rekomenderas en enklare variant.

Stina

2012-06-27

Oj, den blev helt okej. Men det var för många moment. Sen simmade den i smör. Nästa gång gör jag en enkel smulpaj, minst lika god! :-)

Janviktor

2012-06-25

Jag önskar att ni anger kolhydrater, fett etc till varje recept.

Anna

2012-06-11

Den var ruskigt god! Kommer göras om. Jag la till några aprikoser som var på väg att bli dåliga och det blev underbart gott. Kakan fick gräddas lite längre tid (ca. 60 min.), förmodligen p.g.a. de lite vattnigare aprikoserna.

Petra

2012-05-22

En gudomlig kaka som tack vare rabarberna inte blir söt - mäktig men rackans god. Perfekt med vaniljglass till.

Lotta

2012-05-21

Kakan består av fyra moment, vilket tar lite tid. Men, det är värt det! Kakan är både saftig och god, och rabarberns surhet blir borta i mandelmassan. Supergod och jättefin.

Oscar P

2012-05-20

200 rabarberstjälkar verkar lite mycket. ;P

Gunilla Syrén

2012-05-18

Mycket att röra och att göra, men slutresultatet är väl värt arbetet. Supersmarrig!

Liknande recept

Biskvier med lemon curd

(52)

Apelsinchokladtryfflar på biskvibotten - Lotta Lundgren

(14)

Mazarinkaka

(7)

Chokladhjärta de luxe

(8)

Mandeltårta med choklad

(16)

Blåbärstårta med citron och mandelmassa

(41)

Biskvier med citron- eller chokladfyllning

(27)

Saras ugnsäpplen

(5)
13 st
  • Mördeg:
  • 2 dl florsocker
  • 200 g smör
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • Ma zarinf yllning:
  • 125 g smör
  • 250 g mandelmassa
  • 2 ägg + 1 äggula
  • 3 msk mjöl
  • 200 g rabarberstjälkar i 1 cm stora bitar
  • 2 msk rörsocker
  • Mandeltopping:
  • 50 g smör
  • 100 g grovhackad mandel
  • 1 dl florsocker

Mazarinkaka med rabarber och mandeltopping

Betyg (1-5):
4.4 (30 betyg)

Pimpa mazarinkakan med rabarber och den smakar ljuvligt.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:180º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör florsocker och smör pösigt. Tillsätt ägg och vetemjöl och blanda till en blank deg. Platta ut degen i en plastpåse och låt vila i kylen i 30 minuter.
  2. Kavla ut degen till en rund platta, cirka 1 centimeter tjock. Lägg den i en form med löstagbar kant, cirka 26 centimeter, och ställ kallt.

Mazarinfyllning

  1. Blanda smör och mandelmassa till fyllningen i en matberedare. Tillsätt ägg och äggula och därefter mjölet. Blanda till en slät massa.
  2. Ta ut formen ur kylen och häll i mazarinfyllningen i den. Vänd rabarberbitarna i socker och stick ned dem i fyllningen.

Mandeltopping

  1. Blanda alla ingredienser till mandeltoppingen till en smuldeg. Fördela smulorna jämnt över kakan och grädda cirka 45 minuter tills kakan är ljusbrun eller tills smulorna fått fin färg. Kolla med en provsticka att kakan är genomgräddad. Låt kakan svalna innan du tar ut den ur formen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Birgitta

2015-09-14

Helt underbar, även god med syrliga äpplen.

Eva

2014-07-03

Håller med Anna. Om man vill göra bantningsvarianter är det enklast att äta rabarbern som den är!

Anna

2013-06-28

Ni som tycker den är för fet! Så här gör man mazarin så sök efter något annat då ;-).

Liselott H

2013-06-10

God men alldeles för maffig. Receptet borde förenklas då det blir förskräckligt många kalorier pga av allt det söta med florsocker o mandelmassa. Dessutom mycket smör! Rekomenderas en enklare variant.

Stina

2012-06-27

Oj, den blev helt okej. Men det var för många moment. Sen simmade den i smör. Nästa gång gör jag en enkel smulpaj, minst lika god! :-)

Janviktor

2012-06-25

Jag önskar att ni anger kolhydrater, fett etc till varje recept.

Anna

2012-06-11

Den var ruskigt god! Kommer göras om. Jag la till några aprikoser som var på väg att bli dåliga och det blev underbart gott. Kakan fick gräddas lite längre tid (ca. 60 min.), förmodligen p.g.a. de lite vattnigare aprikoserna.

Petra

2012-05-22

En gudomlig kaka som tack vare rabarberna inte blir söt - mäktig men rackans god. Perfekt med vaniljglass till.

Lotta

2012-05-21

Kakan består av fyra moment, vilket tar lite tid. Men, det är värt det! Kakan är både saftig och god, och rabarberns surhet blir borta i mandelmassan. Supergod och jättefin.

Oscar P

2012-05-20

200 rabarberstjälkar verkar lite mycket. ;P

Gunilla Syrén

2012-05-18

Mycket att röra och att göra, men slutresultatet är väl värt arbetet. Supersmarrig!

Liknande recept

Biskvier med lemon curd

(52)

Apelsinchokladtryfflar på biskvibotten - Lotta Lundgren

(14)

Mazarinkaka

(7)

Chokladhjärta de luxe

(8)

Mandeltårta med choklad

(16)

Blåbärstårta med citron och mandelmassa

(41)

Biskvier med citron- eller chokladfyllning

(27)

Saras ugnsäpplen

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies