Biskvier med citron- eller chokladfyllning
  • Tid 1 tim
  • Ugn 200º

Biskvier med citron- eller chokladfyllning

3.6 (25 betyg)

Söta små biskvier fyllda med choklad eller smörkräm.

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

20 stycken
  • 300 g riven mandelmassa
  • 1 äggvita
Citronsmörkräm:
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1.5 dl florsocker
  • 2 msk rivet citronskal
  • 1 msk pressad citron
  • 150 g vit choklad
  • lime - eller apelsin, rivet skal
Eller chokladfyllning:
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0.5 dl kakao
  • 150 g mörk choklad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rör ihop mandelmassa och äggvita. Klicka ut 20 kakor på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 10–15 minuter. Låt svalna.

  2. 2

    Vispa ihop ingredienserna till fyllningen med elvisp. Bred smörkräm på den platta delen av biskvin så att det bildas en topp. Låt biskvierna stå i frysen tills smörkrämen stelnat, cirka 20 minuter.

  3. 3

    Smält chokladen i vattenbad eller på låg effekt i mikro. Doppa smörkrämsdelen i den smälta chokladen. Eller lägg på galler och ringla över chokladen med en sked. Strö över rivet limeeller apelsinskal på de vita biskvierna. Låt chokladen stelna i kylskåp.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • MAGNUS

    Som sagt lite pilligt men enkelt ändå.. och mycket goda! 🙂

  • Monica

    Ett bra recept gillar att baka dom blir goda o barnbarnen tycker dom är toppen.

  • Sofia

    Här är mitt första resultat: http://sofiabystrom.blogg.se/2013/june/citronbiskvier.html#comment Lite pilliga att baka, men de blev himmelskt goda!