Mandeltårta med choklad

Mandeltårta med choklad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

En härligt seg kaka med smak av apelsin toppad med mörk choklad och valnötter.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
  • 500 g grovriven mandelmassa
  • 4 ägg, delade i gulor och vitor
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 apelsin, pressad saft hälften rivet skal
  • 150 g mörk blockchoklad
  • Garnering:
  • 1 dl valnötskärnor
  • 0.5 apelsin, strimlat skal

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda mandelsmassan med äggulor och mjöl. Rör ner saft och rivet skal av apelsinen. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner det i smeten. Bred ut smeten i en smord tårtform, gärna med löstagbar kant (ca 23 cm i diameter). Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 minuter.
  2. Ta kakan försiktigt ur formen. Lägg bitar av blockchoklad på den varma kakan och bred ut chokladen. Garnera med valnötter och tunna skalstrimlor och låt chokladen stelna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin Borg

2020-01-31

Ursmarrig och enkel att göra

Mandeltårta med choklad
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 500 g grovriven mandelmassa
  • 4 ägg, delade i gulor och vitor
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 apelsin, pressad saft hälften rivet skal
  • 150 g mörk blockchoklad
  • Garnering:
  • 1 dl valnötskärnor
  • 0.5 apelsin, strimlat skal

Mandeltårta med choklad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

En härligt seg kaka med smak av apelsin toppad med mörk choklad och valnötter.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:175º
12 bitar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda mandelsmassan med äggulor och mjöl. Rör ner saft och rivet skal av apelsinen. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner det i smeten. Bred ut smeten i en smord tårtform, gärna med löstagbar kant (ca 23 cm i diameter). Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 minuter.
  2. Ta kakan försiktigt ur formen. Lägg bitar av blockchoklad på den varma kakan och bred ut chokladen. Garnera med valnötter och tunna skalstrimlor och låt chokladen stelna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin Borg

2020-01-31

Ursmarrig och enkel att göra