Matvetesallad med varmrökt lax och ägg

Matvetesallad med varmrökt lax och ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

En härlig sallad på matvete med varmrökt lax, rödkål, gurka och haricot verts.

Tillagningstid: 15 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl matvete
  • 4 ägg
  • 100 g rödkål
  • 1 rödlök
  • 0.5 gurka
  • 100 g frysta haricots verts, tinade
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 125 g varmrökt lax, delad i bitar

Gör så här

  1. Koka äggen 5 min, kyl ner och skala direkt. Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen. Låt svalna något. Strimla kål och lök tunt, gärna med mandolin.
  2. Hyvla gurkan på längden med mandolin eller osthyvel. Blanda olja, vinäger, salt och peppar till en vinägrett och vänd runt med matvetet, alla grönsakerna och laxen. Servera med ägghalvor.

Tips

Matvete är mättande och går snabbt att tillaga.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-09-16

Hej Pernille, eftersom det är ett ägg per person också brukar det bli mättande nog, men man kan såklart lägga till mer lax om man vill!

Pernille

2021-09-15

Alldeles för lite lax till 4a personer! Vi äter minst 100g per person.

Anonym

2019-03-12

Det var gott och smakrikt

Matvetesallad med varmrökt lax och ägg
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 2 dl matvete
  • 4 ägg
  • 100 g rödkål
  • 1 rödlök
  • 0.5 gurka
  • 100 g frysta haricots verts, tinade
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 125 g varmrökt lax, delad i bitar

Matvetesallad med varmrökt lax och ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

En härlig sallad på matvete med varmrökt lax, rödkål, gurka och haricot verts.

Tillagningstid: 15 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka äggen 5 min, kyl ner och skala direkt. Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen. Låt svalna något. Strimla kål och lök tunt, gärna med mandolin.
  2. Hyvla gurkan på längden med mandolin eller osthyvel. Blanda olja, vinäger, salt och peppar till en vinägrett och vänd runt med matvetet, alla grönsakerna och laxen. Servera med ägghalvor.

Tips

Matvete är mättande och går snabbt att tillaga.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-09-16

Hej Pernille, eftersom det är ett ägg per person också brukar det bli mättande nog, men man kan såklart lägga till mer lax om man vill!

Pernille

2021-09-15

Alldeles för lite lax till 4a personer! Vi äter minst 100g per person.

Anonym

2019-03-12

Det var gott och smakrikt