Matvetesallad med varmrökt lax och ägg
  • Tid 15 min

Matvetesallad med varmrökt lax och ägg

3 (1 betyg)

En härlig sallad på matvete med varmrökt lax, rödkål, gurka och haricot verts.

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 2 dl matvete
  • 4 ägg
  • 100 g rödkål
  • 1 rödlök
  • 0.5 gurka
  • 100 g frysta haricots verts, tinade
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 125 g varmrökt lax, delad i bitar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka äggen 5 min, kyl ner och skala direkt. Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen. Låt svalna något. Strimla kål och lök tunt, gärna med mandolin.

  2. 2

    Hyvla gurkan på längden med mandolin eller osthyvel. Blanda olja, vinäger, salt och peppar till en vinägrett och vänd runt med matvetet, alla grönsakerna och laxen. Servera med ägghalvor.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Matvete är mättande och går snabbt att tillaga.
Sara Begner, Matkreatör, Coop

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Anonym

    Det var gott och smakrikt