För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Matvetesallad med varmrökt lax och ägg

Betyg (1-5):
3.5 (8 betyg)

En härlig sallad på matvete med varmrökt lax, rödkål, gurka och haricot verts.

Tillagningstid: 15 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl matvete
  • 4 ägg
  • 100 g rödkål
  • 1 rödlök
  • 0.5 gurka
  • 100 g frysta haricots verts, tinade
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 125 g varmrökt lax, delad i bitar

Gör så här

  1. Koka äggen 5 min, kyl ner och skala direkt. Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen. Låt svalna något. Strimla kål och lök tunt, gärna med mandolin.
  2. Hyvla gurkan på längden med mandolin eller osthyvel. Blanda olja, vinäger, salt och peppar till en vinägrett och vänd runt med matvetet, alla grönsakerna och laxen. Servera med ägghalvor.

Tips

Matvete är mättande och går snabbt att tillaga.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anonym

2019-03-12

Det var gott och smakrikt

Liknande recept

Lökpaj med smördeg

(34)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(18)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(33)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(114)

Moussakagratäng

(52)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(16)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(34)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(53)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 2 dl matvete
  • 4 ägg
  • 100 g rödkål
  • 1 rödlök
  • 0.5 gurka
  • 100 g frysta haricots verts, tinade
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 125 g varmrökt lax, delad i bitar

Matvetesallad med varmrökt lax och ägg

Betyg (1-5):
3.5 (8 betyg)

En härlig sallad på matvete med varmrökt lax, rödkål, gurka och haricot verts.

Tillagningstid: 15 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka äggen 5 min, kyl ner och skala direkt. Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen. Låt svalna något. Strimla kål och lök tunt, gärna med mandolin.
  2. Hyvla gurkan på längden med mandolin eller osthyvel. Blanda olja, vinäger, salt och peppar till en vinägrett och vänd runt med matvetet, alla grönsakerna och laxen. Servera med ägghalvor.

Tips

Matvete är mättande och går snabbt att tillaga.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anonym

2019-03-12

Det var gott och smakrikt

Liknande recept

Lökpaj med smördeg

(34)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(18)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(33)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(114)

Moussakagratäng

(52)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(16)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(34)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(53)