Matvetesallad med gröna ärter och krispig halloumi

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 3 dl matvete
  • olivolja
  • 400 g blomkål, i bitar
  • 200 g halloumi, grovriven
  • 400 g frysta gröna ärtor, tinade
  • 1 rödlök, tunt strimlad
  • salt och svartpeppar
  • Myntavinägrett
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 citron, pressad saft
  • 2 tsk torkad mynta
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Blanda alla ingredienser till vinägretten.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek blomkålen tills den fått färg runt om. Salta lätt.Lyft upp ur pannan.
  3. Stek halloumin tills den blivit krispig i het panna med olja. Blanda matvetet med ärter och blomkål och vänd runt med vinägretten. Smaka av med salt och peppar. Toppa med rödlök och halloumi.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Blomkålspizza med ägg och mozzarella

(48)

Gazpacho med pizzabullar

(10)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Lotta Lundgren - Panzanella express

(30)

Marockansk couscous med grillade grönsaker

(0)

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple

(2)

Pizza bianca med mozzarella, broccoli och salami

(4)

Zucchinipaj

(23)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 3 dl matvete
  • olivolja
  • 400 g blomkål, i bitar
  • 200 g halloumi, grovriven
  • 400 g frysta gröna ärtor, tinade
  • 1 rödlök, tunt strimlad
  • salt och svartpeppar
  • Myntavinägrett
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 citron, pressad saft
  • 2 tsk torkad mynta
  • salt och svartpeppar

Matvetesallad med gröna ärter och krispig halloumi

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Blanda alla ingredienser till vinägretten.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek blomkålen tills den fått färg runt om. Salta lätt.Lyft upp ur pannan.
  3. Stek halloumin tills den blivit krispig i het panna med olja. Blanda matvetet med ärter och blomkål och vänd runt med vinägretten. Smaka av med salt och peppar. Toppa med rödlök och halloumi.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Blomkålspizza med ägg och mozzarella

(48)

Gazpacho med pizzabullar

(10)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Lotta Lundgren - Panzanella express

(30)

Marockansk couscous med grillade grönsaker

(0)

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple

(2)

Pizza bianca med mozzarella, broccoli och salami

(4)

Zucchinipaj

(23)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies