För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Matvetesallad med fetaost och pumpakärnor

Betyg (1-5):
2.97 (74 betyg)

Matig sallad som passar vid alla tillfällen.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 dl matvete eller matkorn
  • 10 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1 citron, pressad saft
  • 2 dl grovhackad bladpersilja
  • 10 cm purjolök i tunna skivor
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 250 g delade cocktailtomater
  • 230 g urkärnad gurka i halvmånar
  • 3 krm flingsalt
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 0.5 krm kajennpeppar
  • 200 g fetaost i bitar
  • 1 dl persilje- eller korianderblad
  • 4 msk rostade pumpakärnor

Gör så här

  1. Koka matvetet i vatten enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
  2. Blanda ner olja, citron, persilja, purjo, vitlök, tomater och gurka i matvetet. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg på ostbitarna. Strö över lite örtgrönt och pumpakärnor vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elina Josefin

2020-07-07

Jättegod och matig sallad, perfekt till en bit kyckling eller quornfile!

Liknande recept

Couscoussallad med halloumi

(69)

Fyllda auberginer

(24)

Laxpaj med potatis

(17)

Grönkålspaj med fetaost

(13)

Grekisk filodegspaj

(27)

Köttbullar med chèvre

(0)

Fetaostfyllda bakade paprikor

(10)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(4)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 4 dl matvete eller matkorn
  • 10 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1 citron, pressad saft
  • 2 dl grovhackad bladpersilja
  • 10 cm purjolök i tunna skivor
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 250 g delade cocktailtomater
  • 230 g urkärnad gurka i halvmånar
  • 3 krm flingsalt
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 0.5 krm kajennpeppar
  • 200 g fetaost i bitar
  • 1 dl persilje- eller korianderblad
  • 4 msk rostade pumpakärnor

Matvetesallad med fetaost och pumpakärnor

Betyg (1-5):
2.97 (74 betyg)

Matig sallad som passar vid alla tillfällen.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka matvetet i vatten enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
  2. Blanda ner olja, citron, persilja, purjo, vitlök, tomater och gurka i matvetet. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg på ostbitarna. Strö över lite örtgrönt och pumpakärnor vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elina Josefin

2020-07-07

Jättegod och matig sallad, perfekt till en bit kyckling eller quornfile!

Liknande recept

Couscoussallad med halloumi

(69)

Fyllda auberginer

(24)

Laxpaj med potatis

(17)

Grönkålspaj med fetaost

(13)

Grekisk filodegspaj

(27)

Köttbullar med chèvre

(0)

Fetaostfyllda bakade paprikor

(10)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(4)