Matvetesallad med fetaost och pumpakärnor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.97 (74 betyg)

Matig sallad som passar vid alla tillfällen.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 dl matvete eller matkorn
  • 10 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1 citron, pressad saft
  • 2 dl grovhackad bladpersilja
  • 10 cm purjolök i tunna skivor
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 250 g delade cocktailtomater
  • 230 g urkärnad gurka i halvmånar
  • 3 krm flingsalt
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 0.5 krm kajennpeppar
  • 200 g fetaost i bitar
  • 1 dl persilje- eller korianderblad
  • 4 msk rostade pumpakärnor

Gör så här

  1. Koka matvetet i vatten enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
  2. Blanda ner olja, citron, persilja, purjo, vitlök, tomater och gurka i matvetet. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg på ostbitarna. Strö över lite örtgrönt och pumpakärnor vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elina Josefin

2020-07-07

Jättegod och matig sallad, perfekt till en bit kyckling eller quornfile!

Liknande recept

Spara recept

Köttbullar med chèvre

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Pizza med chilimarinerad tonfisk

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Couscoussallad med halloumi

Betyg
Betyg
(69)
Spara recept

Fetaostfyllda bakade paprikor

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Laxpaj med potatis

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Grekisk filodegspaj

Betyg
Betyg
(27)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 4 dl matvete eller matkorn
  • 10 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1 citron, pressad saft
  • 2 dl grovhackad bladpersilja
  • 10 cm purjolök i tunna skivor
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 250 g delade cocktailtomater
  • 230 g urkärnad gurka i halvmånar
  • 3 krm flingsalt
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 0.5 krm kajennpeppar
  • 200 g fetaost i bitar
  • 1 dl persilje- eller korianderblad
  • 4 msk rostade pumpakärnor

Matvetesallad med fetaost och pumpakärnor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.97 (74 betyg)

Matig sallad som passar vid alla tillfällen.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka matvetet i vatten enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
  2. Blanda ner olja, citron, persilja, purjo, vitlök, tomater och gurka i matvetet. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg på ostbitarna. Strö över lite örtgrönt och pumpakärnor vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elina Josefin

2020-07-07

Jättegod och matig sallad, perfekt till en bit kyckling eller quornfile!

Liknande recept

Spara recept

Köttbullar med chèvre

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Pizza med chilimarinerad tonfisk

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Couscoussallad med halloumi

Betyg
Betyg
(69)
Spara recept

Fetaostfyllda bakade paprikor

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Laxpaj med potatis

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Grekisk filodegspaj

Betyg
Betyg
(27)