Grekisk sallad med matvete

Grekisk sallad med matvete

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Denna sallad är nästintill husman nuförtiden. Det är den väl värd med sin salta och örtiga smak. Extra matig blir den med kokta gryn. Ta med ut på picknick, lunch eller servera på buffé.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl matvete
  • 250 g halverade cocktailtomater
  • 500 g isbergssallad, i stora bitar
  • 1 finhackad röd lök
  • 2 dl kalamataoliver
  • 100 g fetaost, i bitar
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Låt det svalna och lägg upp det med tomater, sallad, lök, oliver och ost på ett fat. Ringla över olivolja och balsamvinäger. Salta och peppra.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rut

2020-05-28

enkel och bara supergod. Har återkommit till det här receptet ibland med lite egna tillägg.

Liknande recept

Spara recept

Kryddigt parmesansmör till lutfisk

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Grönkålspaj med feta och pumpakärnor

Betyg
Betyg
(150)
Spara recept

Mozzarella- och pestogratinerade grönsaker

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Couscoussallad med halloumi

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

Squashplättar

Betyg
Betyg
(111)
Spara recept

Vegetarisk lasagne med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(116)
Spara recept

Lunchlådesallad

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Grekisk burgare med ugnsbakad feta och tsatziki

Betyg
Betyg
(5)
Grekisk sallad med matvete
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 2 dl matvete
  • 250 g halverade cocktailtomater
  • 500 g isbergssallad, i stora bitar
  • 1 finhackad röd lök
  • 2 dl kalamataoliver
  • 100 g fetaost, i bitar
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 krm svartpeppar

Grekisk sallad med matvete

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Denna sallad är nästintill husman nuförtiden. Det är den väl värd med sin salta och örtiga smak. Extra matig blir den med kokta gryn. Ta med ut på picknick, lunch eller servera på buffé.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Låt det svalna och lägg upp det med tomater, sallad, lök, oliver och ost på ett fat. Ringla över olivolja och balsamvinäger. Salta och peppra.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rut

2020-05-28

enkel och bara supergod. Har återkommit till det här receptet ibland med lite egna tillägg.

Liknande recept

Spara recept

Kryddigt parmesansmör till lutfisk

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Grönkålspaj med feta och pumpakärnor

Betyg
Betyg
(150)
Spara recept

Mozzarella- och pestogratinerade grönsaker

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Couscoussallad med halloumi

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

Squashplättar

Betyg
Betyg
(111)
Spara recept

Vegetarisk lasagne med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(116)
Spara recept

Lunchlådesallad

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Grekisk burgare med ugnsbakad feta och tsatziki

Betyg
Betyg
(5)