Matvetesallad med fetaost och pumpakärnor
  • Tid 30 min

Matvetesallad med fetaost och pumpakärnor

2.93 (72 betyg)

Matig sallad som passar vid alla tillfällen.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 4 dl matvete eller matkorn
  • 10 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1 citron, pressad saft
  • 2 dl grovhackad bladpersilja
  • 10 cm purjolök i tunna skivor
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 250 g delade cocktailtomater
  • 230 g urkärnad gurka i halvmånar
  • 3 krm flingsalt
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 0.5 krm kajennpeppar
  • 200 g fetaost i bitar
  • 1 dl persilje- eller korianderblad
  • 4 msk rostade pumpakärnor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka matvetet i vatten enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.

  2. 2

    Blanda ner olja, citron, persilja, purjo, vitlök, tomater och gurka i matvetet. Smaka av med salt och peppar.

  3. 3

    Lägg på ostbitarna. Strö över lite örtgrönt och pumpakärnor vid servering.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar