Matvetesallad med fetaost och pumpakärnor

Matvetesallad med fetaost och pumpakärnor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(75)

Matig sallad som passar vid alla tillfällen.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 dl matvete eller matkorn
  • 10 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1 citron, pressad saft
  • 2 dl grovhackad bladpersilja
  • 10 cm purjolök i tunna skivor
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 250 g delade cocktailtomater
  • 230 g urkärnad gurka i halvmånar
  • 3 krm flingsalt
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 0.5 krm kajennpeppar
  • 200 g fetaost i bitar
  • 1 dl persilje- eller korianderblad
  • 4 msk rostade pumpakärnor

Gör så här

  1. Koka matvetet i vatten enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
  2. Blanda ner olja, citron, persilja, purjo, vitlök, tomater och gurka i matvetet. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg på ostbitarna. Strö över lite örtgrönt och pumpakärnor vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elina Josefin

2020-07-07

Jättegod och matig sallad, perfekt till en bit kyckling eller quornfile!

Liknande recept

Spara recept

Fetaostfyllda bakade paprikor

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Örtsallad med matvete och grillad paprika

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Couscous med grillad nektarin

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Matvetesallad med rosmarin, äpple och fetaost

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Couscoussallad med halloumi

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

Couscous med grillade grönsaker, halloumi och kikärter

Betyg
Betyg
(8)
Matvetesallad med fetaost och pumpakärnor
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 4 dl matvete eller matkorn
  • 10 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1 citron, pressad saft
  • 2 dl grovhackad bladpersilja
  • 10 cm purjolök i tunna skivor
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 250 g delade cocktailtomater
  • 230 g urkärnad gurka i halvmånar
  • 3 krm flingsalt
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 0.5 krm kajennpeppar
  • 200 g fetaost i bitar
  • 1 dl persilje- eller korianderblad
  • 4 msk rostade pumpakärnor

Matvetesallad med fetaost och pumpakärnor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(75)

Matig sallad som passar vid alla tillfällen.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka matvetet i vatten enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
  2. Blanda ner olja, citron, persilja, purjo, vitlök, tomater och gurka i matvetet. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg på ostbitarna. Strö över lite örtgrönt och pumpakärnor vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elina Josefin

2020-07-07

Jättegod och matig sallad, perfekt till en bit kyckling eller quornfile!

Liknande recept

Spara recept

Fetaostfyllda bakade paprikor

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Örtsallad med matvete och grillad paprika

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Couscous med grillad nektarin

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Matvetesallad med rosmarin, äpple och fetaost

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Couscoussallad med halloumi

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

Couscous med grillade grönsaker, halloumi och kikärter

Betyg
Betyg
(8)