Matvetesallad med fetaost och kyckling
  • Tid 30 min

Matvetesallad med fetaost och kyckling

3.06 (18 betyg)

En matig och god sallad med matvete, broccoli och fetaost.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 10

Ingredienser

4 portioner
  • 2 dl matvete eller t ex bulgur
  • 250 g broccoli
  • 4 msk olivolja
  • 1 skivad vitlöksklyfta
  • 1 dl pumpakärnor
  • 200 g fetaost
  • 150 g torkade tranbär
  • flingsalt
Till servering:
  • 1 grillad kyckling
  • 1 tärnad honungsmelon
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka matvete enligt anvisning på förpackningen. Lägg ut att svalna, t ex på en plåt.

  2. 2

    Skär broccoli i tunna skivor (bukett och stjälk). Hetta upp en wok/stekpanna med hälften av oljan. Stek broccoli och vitlök. Broccolin ska vara knaprig – stek bara 2–3 min.

  3. 3

    Lyft ur broccolin och rosta pumpakärnorna i samma panna.

  4. 4

    Blanda matvete, broccoli och pumpakärnor med smulad feta och tranbär. Ringla över resten av olivoljan. Smaka av med salt.

Till servering

  1. 1

    Servera med grillad kyckling och melon.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar