Matvetesallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.87 (15 betyg)

Fruktigt och kryddigt på samma gång. Passar fint till grillat!

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl matvete
  • 10 st körsbärstomater
  • 2 dl torkade aprikoser
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl pumpakärnor
  • 2 dl hackad bladpersilja
  • 3 färska plommon till garnering
  • Dressing:
  • 4 msk oliver - eller solrosolja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk malen mald spiskummin
  • 1 citron, saft och skal
  • 1 krm peppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Koka matvetet enligt förpackningen och häll bort ev kokvatten. Skölj och dela tomaterna, strimla aprikoserna.
  2. Rosta kokosflingor och pumpafrön tillsammans i en torr stekpanna tills de fått färg.
  3. Blanda dressingen (riv bara det gula från citronskalet) och häll över det ljumma matvetet. Blanda i tomater, aprikoser, kokosflingor, pumpafrön och bladpersilja.
  4. Garnera gärna med färska plommonklyftor.

Servering

Servera med stekt kyckling, kött eller fisk.

Tips

Matvetesallad fungerar utmärkt som bufférätt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Marockansk couscous med grillade grönsaker

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Mathavre med halloumi och citronyoghurt

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Mathavresallad med kyckling, cocktailtomater och oliver

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Quinoa med rostad sötpotatis och chipotledressing

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Mandelcouscous

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Zucchinibiffar med parmesan och yoghurtsås

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Kyckling med ajvarvinägrett och bulgursallad

Betyg
Betyg
(83)
Spara recept

Kycklingwrap med grön hummus

Betyg
Betyg
(10)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 3 dl matvete
  • 10 st körsbärstomater
  • 2 dl torkade aprikoser
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl pumpakärnor
  • 2 dl hackad bladpersilja
  • 3 färska plommon till garnering
  • Dressing:
  • 4 msk oliver - eller solrosolja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk malen mald spiskummin
  • 1 citron, saft och skal
  • 1 krm peppar
  • 0.5 tsk salt

Matvetesallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.87 (15 betyg)

Fruktigt och kryddigt på samma gång. Passar fint till grillat!

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka matvetet enligt förpackningen och häll bort ev kokvatten. Skölj och dela tomaterna, strimla aprikoserna.
  2. Rosta kokosflingor och pumpafrön tillsammans i en torr stekpanna tills de fått färg.
  3. Blanda dressingen (riv bara det gula från citronskalet) och häll över det ljumma matvetet. Blanda i tomater, aprikoser, kokosflingor, pumpafrön och bladpersilja.
  4. Garnera gärna med färska plommonklyftor.

Servering

Servera med stekt kyckling, kött eller fisk.

Tips

Matvetesallad fungerar utmärkt som bufférätt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Marockansk couscous med grillade grönsaker

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Mathavre med halloumi och citronyoghurt

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Mathavresallad med kyckling, cocktailtomater och oliver

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Quinoa med rostad sötpotatis och chipotledressing

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Mandelcouscous

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Zucchinibiffar med parmesan och yoghurtsås

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Kyckling med ajvarvinägrett och bulgursallad

Betyg
Betyg
(83)
Spara recept

Kycklingwrap med grön hummus

Betyg
Betyg
(10)