För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Matvetesallad

Betyg (1-5):
3.87 (15 betyg)

Fruktigt och kryddigt på samma gång. Passar fint till grillat!

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl matvete
  • 10 st körsbärstomater
  • 2 dl torkade aprikoser
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl pumpakärnor
  • 2 dl hackad bladpersilja
  • 3 färska plommon till garnering
  • Dressing:
  • 4 msk oliver - eller solrosolja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk malen mald spiskummin
  • 1 citron, saft och skal
  • 1 krm peppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Koka matvetet enligt förpackningen och häll bort ev kokvatten. Skölj och dela tomaterna, strimla aprikoserna.
  2. Rosta kokosflingor och pumpafrön tillsammans i en torr stekpanna tills de fått färg.
  3. Blanda dressingen (riv bara det gula från citronskalet) och häll över det ljumma matvetet. Blanda i tomater, aprikoser, kokosflingor, pumpafrön och bladpersilja.
  4. Garnera gärna med färska plommonklyftor.

Servering

Servera med stekt kyckling, kött eller fisk.

Tips

Matvetesallad fungerar utmärkt som bufférätt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Marockansk couscous med grillade grönsaker

(0)

Fetaostfyllda bakade paprikor

(10)

Zucchinibiffar med parmesan och yoghurtsås

(25)

Mandelcouscous

(2)

Mathavresallad med kyckling, cocktailtomater och oliver

(16)

Kycklingwrap med grön hummus

(10)

Quinoasallad med rökt lax

(74)

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

(28)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 3 dl matvete
  • 10 st körsbärstomater
  • 2 dl torkade aprikoser
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl pumpakärnor
  • 2 dl hackad bladpersilja
  • 3 färska plommon till garnering
  • Dressing:
  • 4 msk oliver - eller solrosolja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk malen mald spiskummin
  • 1 citron, saft och skal
  • 1 krm peppar
  • 0.5 tsk salt

Matvetesallad

Betyg (1-5):
3.87 (15 betyg)

Fruktigt och kryddigt på samma gång. Passar fint till grillat!

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka matvetet enligt förpackningen och häll bort ev kokvatten. Skölj och dela tomaterna, strimla aprikoserna.
  2. Rosta kokosflingor och pumpafrön tillsammans i en torr stekpanna tills de fått färg.
  3. Blanda dressingen (riv bara det gula från citronskalet) och häll över det ljumma matvetet. Blanda i tomater, aprikoser, kokosflingor, pumpafrön och bladpersilja.
  4. Garnera gärna med färska plommonklyftor.

Servering

Servera med stekt kyckling, kött eller fisk.

Tips

Matvetesallad fungerar utmärkt som bufférätt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Marockansk couscous med grillade grönsaker

(0)

Fetaostfyllda bakade paprikor

(10)

Zucchinibiffar med parmesan och yoghurtsås

(25)

Mandelcouscous

(2)

Mathavresallad med kyckling, cocktailtomater och oliver

(16)

Kycklingwrap med grön hummus

(10)

Quinoasallad med rökt lax

(74)

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

(28)