Mattias vegetariska pasta
  • Tid 25 min

Mattias vegetariska pasta

3.6 (10 betyg)

God vegetarisk pastasås med champinjoner, zucchini, augergine och scharlottenlök.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 17

Ingredienser

4 portioner
  • 0.5 tärnad zucchini
  • 0.5 tärnad aubergine
  • 2 hackade schalottenlökar
  • 200 g kvartade champinjoner
  • 0.4 purjolök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 500 g krossade tomater
  • 1 dl rött vin
  • 2 dl vatten ev mer
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 0.5 kruka färsk basilika
Till servering:
  • 400 g valfri pasta
  • 40 g parmesanost eller fetaost
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Hetta upp en stekpanna med olja. Stek alla grönsaker, svamp och lök under omrörning i ca 3 min.

  2. 2

    Häll i tomater, vin, vatten och buljongtärningar. Smaka av med salt och kajennpeppar. Låt småputtra ca 20 min på svag värme.

  3. 3

    Strimla hälften av basilikan och rör ner i såsen.

  4. 4

    Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och servera med såsen.

Till servering

  1. 1

    Toppa med resten av basilikan, parmesan eller fetaost och nymalen svartpeppar.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Tillsätt en skvätt rödvin i såsen och toppa med smulad fetaost och basilika.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Filip

    En skvätt vitt matlagningsvin i stället för det röda, samt lite citronzest. Jag anser att grönsakerna ska stekas bra mycket längre än 3 minuter. Låt auberginen suga åt sig olja och släppa den igen. Blev mycket bra.

  • Felicia

    Den här föll mig verkligen inte på läppen, förvånad över de positiva kommentarerna. Det röda vinet gav enligt mig en väldigt skum bismak till rätten. Hade jag gjort om den hade jag skippat rödvin. Blä!

  • Jonathan

    En bra nybörjarvegetarisk pasta! God och enkel!

  • Britt

    Mycket god och lättillagad rätt även om jag åt den i litet förenklad form; ingen aubergine och vanlig gul lök i stället för schalotten och purjo.