Matjessilltårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(152)

Klassisk och lika god varje gång.

Tillagningstid: 20 min + ca 4 tim i kylen
14 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g smör
  • 200 g kavring
  • 4 gelatinblad
  • 250 g finhackade matjesfiléer, spara spad från burk
  • 3 dl gräddfil
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 finhackad rödlök
  • Garnering:
  • 0.5 finhackad rödlök
  • 0.5 dl hackad gräslök
  • 10 blommor från gräslök

Gör så här

  1. Smält smöret och mixa kavringen i en matberedare eller mixer. Blanda det smälta smöret med kavringsmixet och tryck ut smeten i en rund form. Låt stå i kylen ca 15 min.
  2. Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i 5 min. Blanda den hackade matjessillen, lite spad från burken, gräddfil, crème fraiche och löke i en bunke. Krama ur gelatinbladen, smält dem i en kastrull på svag värme. Ta kastrullen från värmen och rör i lite av matjes- och gräddfilsblandningen, häll sedan tillbaka allt i bunken och rör om ordentligt.
  3. Fördela blandningen i formen. Ställ i kylen, det tar ca 4 tim för tårtan att stelna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ernesto

2014-06-19

Gjorde den för 3 timmar sedan och börjar bli riktigt orolig för att den inte ska stelna men jag ger det till imorgon... väntar nervöst, första matjessilltårtan jag gör...

Yvonne

2012-06-21

Tack för svaret:! Vi ser fram emot en god tårta :-)

Coop

2012-06-21

Du behöver en form som är 24 cm i diameter.

Yvonne

2012-06-20

Undrar bara hur stor form man bör använda?

Helén

2012-06-20

Blev en favorit i fjol hos oss. Behövs dock hackad dill i smeten också tycker jag, så blir den extra god.

Coop

2012-06-19

Johanna - det går bra att göra den 2 dagar före.

Coop

2012-06-19

Mairon - de går att byta ut sillen mot kaviar, men jag föreslår kallrökt lax.

mairon

2012-06-18

kan man byta ut sillen mot kaviar. En som inte gillar sill?

Johanna

2012-06-18

Kan man t.o.m. göra den 2 dagar före?

David

2012-06-18

Elsa, den blir bättre om du gör den dagen före. Ska helst stå 24 tmmar innan servering

Elsa

2012-06-18

Kan man göra den dagen före?

Minna

2012-02-14

Ska baka den till svärfar imorgon :).

Helena

2011-12-21

Till jul

Liknande recept

Spara recept

Krämig rucolasill

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Äpple- och pepparrotssill

Betyg
Betyg
(121)
Spara recept

Senaps- och gräslökssill

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Sesamsill

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Senapssill med krämig kaprissås

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Löjrom med tillbehör

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Löjromssill med citron

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 100 g smör
  • 200 g kavring
  • 4 gelatinblad
  • 250 g finhackade matjesfiléer, spara spad från burk
  • 3 dl gräddfil
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 finhackad rödlök
  • Garnering:
  • 0.5 finhackad rödlök
  • 0.5 dl hackad gräslök
  • 10 blommor från gräslök

Matjessilltårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(152)

Klassisk och lika god varje gång.

Tillagningstid: 20 min + ca 4 tim i kylen
14 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret och mixa kavringen i en matberedare eller mixer. Blanda det smälta smöret med kavringsmixet och tryck ut smeten i en rund form. Låt stå i kylen ca 15 min.
  2. Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i 5 min. Blanda den hackade matjessillen, lite spad från burken, gräddfil, crème fraiche och löke i en bunke. Krama ur gelatinbladen, smält dem i en kastrull på svag värme. Ta kastrullen från värmen och rör i lite av matjes- och gräddfilsblandningen, häll sedan tillbaka allt i bunken och rör om ordentligt.
  3. Fördela blandningen i formen. Ställ i kylen, det tar ca 4 tim för tårtan att stelna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ernesto

2014-06-19

Gjorde den för 3 timmar sedan och börjar bli riktigt orolig för att den inte ska stelna men jag ger det till imorgon... väntar nervöst, första matjessilltårtan jag gör...

Yvonne

2012-06-21

Tack för svaret:! Vi ser fram emot en god tårta :-)

Coop

2012-06-21

Du behöver en form som är 24 cm i diameter.

Yvonne

2012-06-20

Undrar bara hur stor form man bör använda?

Helén

2012-06-20

Blev en favorit i fjol hos oss. Behövs dock hackad dill i smeten också tycker jag, så blir den extra god.

Coop

2012-06-19

Johanna - det går bra att göra den 2 dagar före.

Coop

2012-06-19

Mairon - de går att byta ut sillen mot kaviar, men jag föreslår kallrökt lax.

mairon

2012-06-18

kan man byta ut sillen mot kaviar. En som inte gillar sill?

Johanna

2012-06-18

Kan man t.o.m. göra den 2 dagar före?

David

2012-06-18

Elsa, den blir bättre om du gör den dagen före. Ska helst stå 24 tmmar innan servering

Elsa

2012-06-18

Kan man göra den dagen före?

Minna

2012-02-14

Ska baka den till svärfar imorgon :).

Helena

2011-12-21

Till jul

Liknande recept

Spara recept

Krämig rucolasill

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Äpple- och pepparrotssill

Betyg
Betyg
(121)
Spara recept

Senaps- och gräslökssill

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Sesamsill

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Senapssill med krämig kaprissås

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Löjrom med tillbehör

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Löjromssill med citron

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)