För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Matig vegogryta med bönor

Betyg (1-5):
2.89 (75 betyg)

En mustig vegetarisk tomatgryta med inslag av vitlök, kanel och spiskummin.

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 hackade rödlökar
  • 3 tunt skivade vitlöksklyftor
  • 2 tärnade paprikor
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk olivolja
  • 800 g hela tomater på burk
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk honung
  • 1 lagerblad
  • 2 kanelstänger
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 400 g kidneybönor på burk
  • 400 g stora vita bönor på burk

Gör så här

  1. Stek lök, vitlök och paprika i olivolja i en djup gryta tillsammans med tomatpurén. Häll på tomater, buljongtärning, vinäger, honung och kryddor och låt koka under lock i minst 15 minuter, gärna 30 minuter.
  2. Häll i bönorna och koka ytterligare 5 minuter.

Servering

Servera med råris, yoghurt och eventuellt koriander.

Tips

Laktosintoleranta väljer laktoslåg yoghurt till serveringen, mjölkallergiker väljer mjölkfri yoghurt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Paprika- och kikärtsburgare med dillslungad gurksallad

(1)

Lammkotletter med sojabönor och fetaost

(5)

Chili con aubergine

(73)

Böngryta

(5)

Currygryta med sötpotatis och kikärtor

(30)

Ljummen mungbönsallad med marinerad tofu

(5)

Kikärtsgryta med pumpa och dadlar

(23)

Ugnsstekta kycklingklubbor och grönsaker med stora vita bönor

(78)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 2 hackade rödlökar
  • 3 tunt skivade vitlöksklyftor
  • 2 tärnade paprikor
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk olivolja
  • 800 g hela tomater på burk
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk honung
  • 1 lagerblad
  • 2 kanelstänger
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 400 g kidneybönor på burk
  • 400 g stora vita bönor på burk

Matig vegogryta med bönor

Betyg (1-5):
2.89 (75 betyg)

En mustig vegetarisk tomatgryta med inslag av vitlök, kanel och spiskummin.

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek lök, vitlök och paprika i olivolja i en djup gryta tillsammans med tomatpurén. Häll på tomater, buljongtärning, vinäger, honung och kryddor och låt koka under lock i minst 15 minuter, gärna 30 minuter.
  2. Häll i bönorna och koka ytterligare 5 minuter.

Servering

Servera med råris, yoghurt och eventuellt koriander.

Tips

Laktosintoleranta väljer laktoslåg yoghurt till serveringen, mjölkallergiker väljer mjölkfri yoghurt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Paprika- och kikärtsburgare med dillslungad gurksallad

(1)

Lammkotletter med sojabönor och fetaost

(5)

Chili con aubergine

(73)

Böngryta

(5)

Currygryta med sötpotatis och kikärtor

(30)

Ljummen mungbönsallad med marinerad tofu

(5)

Kikärtsgryta med pumpa och dadlar

(23)

Ugnsstekta kycklingklubbor och grönsaker med stora vita bönor

(78)