Matig vegogryta med bönor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.89 (75 betyg)

En mustig vegetarisk tomatgryta med inslag av vitlök, kanel och spiskummin.

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 hackade rödlökar
  • 3 tunt skivade vitlöksklyftor
  • 2 tärnade paprikor
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk olivolja
  • 800 g hela tomater på burk
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk honung
  • 1 lagerblad
  • 2 kanelstänger
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 400 g kidneybönor på burk
  • 400 g stora vita bönor på burk

Gör så här

  1. Stek lök, vitlök och paprika i olivolja i en djup gryta tillsammans med tomatpurén. Häll på tomater, buljongtärning, vinäger, honung och kryddor och låt koka under lock i minst 15 minuter, gärna 30 minuter.
  2. Häll i bönorna och koka ytterligare 5 minuter.

Servering

Servera med råris, yoghurt och eventuellt koriander.

Tips

Laktosintoleranta väljer laktoslåg yoghurt till serveringen, mjölkallergiker väljer mjölkfri yoghurt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Paprika- och kikärtsburgare med dillslungad gurksallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Currygryta med sötpotatis och kikärtor

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Ljummen mungbönsallad med marinerad tofu

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(83)
Spara recept

Böngryta

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Ugnsstekta kycklingklubbor och grönsaker med stora vita bönor

Betyg
Betyg
(78)
Spara recept

Halloumi tikka masala

Betyg
Betyg
(246)
Spara recept

Kikärtsgryta med pumpa och dadlar

Betyg
Betyg
(27)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 2 hackade rödlökar
  • 3 tunt skivade vitlöksklyftor
  • 2 tärnade paprikor
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk olivolja
  • 800 g hela tomater på burk
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk honung
  • 1 lagerblad
  • 2 kanelstänger
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 400 g kidneybönor på burk
  • 400 g stora vita bönor på burk

Matig vegogryta med bönor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.89 (75 betyg)

En mustig vegetarisk tomatgryta med inslag av vitlök, kanel och spiskummin.

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek lök, vitlök och paprika i olivolja i en djup gryta tillsammans med tomatpurén. Häll på tomater, buljongtärning, vinäger, honung och kryddor och låt koka under lock i minst 15 minuter, gärna 30 minuter.
  2. Häll i bönorna och koka ytterligare 5 minuter.

Servering

Servera med råris, yoghurt och eventuellt koriander.

Tips

Laktosintoleranta väljer laktoslåg yoghurt till serveringen, mjölkallergiker väljer mjölkfri yoghurt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Paprika- och kikärtsburgare med dillslungad gurksallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Currygryta med sötpotatis och kikärtor

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Ljummen mungbönsallad med marinerad tofu

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(83)
Spara recept

Böngryta

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Ugnsstekta kycklingklubbor och grönsaker med stora vita bönor

Betyg
Betyg
(78)
Spara recept

Halloumi tikka masala

Betyg
Betyg
(246)
Spara recept

Kikärtsgryta med pumpa och dadlar

Betyg
Betyg
(27)