Mascarponekräm med citron

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Skorpor och aprikoser med smak av mandel gör den luftiga mascarponekrämen ljuvlig! Receptör; Paolo Roberto

Tillagningstid: 15 min + 1 timme i kylen
8 glas
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 3 ägg
  • 1.25 dl strösocker
  • 250 g mascarpone
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 8 torkade aprikoser, strimlade
  • 2 msk amaretto
  • 1 dl krossade cantucciniskorpa

Gör så här

  1. Separera äggulor och äggvitor. Vispa äggulor och socker poröst. Tillsätt mascarponen, lite i taget, och rör till en slät smet. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner i mascarponeblandningen. Rör ner citronskalet.
  2. Fördela mascarponekrämen i små dessertglas och ställ in i kylskåp ca 1 timme. Lägg aprikoserna att dra i amaretton till servering. Garnera med aprikoser och skorpor vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Plommonpaj med cream cheese

(7)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(2)

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

(1)

Melonbägare med lemon curd-visp

(12)

Trifle med aprikos och passion

(3)

Citronkaka med cream cheesetopping och jordgubbar

(9)

Rulltårta med banan och passionsfrukt

(5)

Mascarponekräm med nektariner och hallonsås

(1)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 3 ägg
  • 1.25 dl strösocker
  • 250 g mascarpone
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 8 torkade aprikoser, strimlade
  • 2 msk amaretto
  • 1 dl krossade cantucciniskorpa

Mascarponekräm med citron

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Skorpor och aprikoser med smak av mandel gör den luftiga mascarponekrämen ljuvlig! Receptör; Paolo Roberto

Tillagningstid: 15 min + 1 timme i kylen
8 glas
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Separera äggulor och äggvitor. Vispa äggulor och socker poröst. Tillsätt mascarponen, lite i taget, och rör till en slät smet. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner i mascarponeblandningen. Rör ner citronskalet.
  2. Fördela mascarponekrämen i små dessertglas och ställ in i kylskåp ca 1 timme. Lägg aprikoserna att dra i amaretton till servering. Garnera med aprikoser och skorpor vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Plommonpaj med cream cheese

(7)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(2)

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

(1)

Melonbägare med lemon curd-visp

(12)

Trifle med aprikos och passion

(3)

Citronkaka med cream cheesetopping och jordgubbar

(9)

Rulltårta med banan och passionsfrukt

(5)

Mascarponekräm med nektariner och hallonsås

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies