För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Mascarponekräm med citron

Betyg (1-5):
4.25 (4 betyg)

Mascarponekräm med sötsyrlig smak av citron. Skorpor och aprikoser med smak av mandel gör den luftiga mascarponekrämen ljuvlig!

Tillagningstid: 15 min + 1 timme i kylen
8 glas
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 ägg
  • 1.25 dl strösocker
  • 250 g mascarpone
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 8 torkade aprikoser, strimlade
  • 2 msk amaretto
  • 1 dl krossade cantucciniskorpa

Gör så här

  1. Separera äggulor och äggvitor. Vispa äggulor och socker poröst. Tillsätt mascarponen, lite i taget, och rör till en slät smet. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner i mascarponeblandningen. Rör ner citronskalet.
  2. Fördela mascarponekrämen i små dessertglas och ställ in i kylskåp ca 1 timme. Lägg aprikoserna att dra i amaretton till servering. Garnera med aprikoser och skorpor vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Frozen apelsincheesecake med nötcrunch

(42)

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

(5)

Äppelcheesecake

(2)

Mjukpepparkaka med palsternacka och cream cheese topping

(3)

Zucchinikaka med kardemumma och apelsinglasyr

(18)

Ädelostcheesecake med lingonkokta päron

(65)

Pumpakaka med glasyr

(46)

Varma fikon med mascarponecrème

(0)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 3 ägg
  • 1.25 dl strösocker
  • 250 g mascarpone
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 8 torkade aprikoser, strimlade
  • 2 msk amaretto
  • 1 dl krossade cantucciniskorpa

Mascarponekräm med citron

Betyg (1-5):
4.25 (4 betyg)

Mascarponekräm med sötsyrlig smak av citron. Skorpor och aprikoser med smak av mandel gör den luftiga mascarponekrämen ljuvlig!

Tillagningstid: 15 min + 1 timme i kylen
8 glas
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Separera äggulor och äggvitor. Vispa äggulor och socker poröst. Tillsätt mascarponen, lite i taget, och rör till en slät smet. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner i mascarponeblandningen. Rör ner citronskalet.
  2. Fördela mascarponekrämen i små dessertglas och ställ in i kylskåp ca 1 timme. Lägg aprikoserna att dra i amaretton till servering. Garnera med aprikoser och skorpor vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Frozen apelsincheesecake med nötcrunch

(42)

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

(5)

Äppelcheesecake

(2)

Mjukpepparkaka med palsternacka och cream cheese topping

(3)

Zucchinikaka med kardemumma och apelsinglasyr

(18)

Ädelostcheesecake med lingonkokta päron

(65)

Pumpakaka med glasyr

(46)

Varma fikon med mascarponecrème

(0)