Mascarponekräm med citron

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.25 (4 betyg)

Mascarponekräm med sötsyrlig smak av citron. Skorpor och aprikoser med smak av mandel gör den luftiga mascarponekrämen ljuvlig!

Tillagningstid: 15 min + 1 timme i kylen
8 glas
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 ägg
  • 1.25 dl strösocker
  • 250 g mascarpone
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 8 torkade aprikoser, strimlade
  • 2 msk amaretto
  • 1 dl krossade cantucciniskorpa

Gör så här

  1. Separera äggulor och äggvitor. Vispa äggulor och socker poröst. Tillsätt mascarponen, lite i taget, och rör till en slät smet. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner i mascarponeblandningen. Rör ner citronskalet.
  2. Fördela mascarponekrämen i små dessertglas och ställ in i kylskåp ca 1 timme. Lägg aprikoserna att dra i amaretton till servering. Garnera med aprikoser och skorpor vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Zucchinikaka med kardemumma och apelsinglasyr

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Ädelostcheesecake med lingonkokta päron

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Frozen key lime pie i skål

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Smördegspizza med mango och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Varma fikon med mascarponecrème

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Äppelcheesecake

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Mjukpepparkaka med palsternacka och cream cheese topping

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Pumpakaka med glasyr

Betyg
Betyg
(46)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 3 ägg
  • 1.25 dl strösocker
  • 250 g mascarpone
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 8 torkade aprikoser, strimlade
  • 2 msk amaretto
  • 1 dl krossade cantucciniskorpa

Mascarponekräm med citron

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.25 (4 betyg)

Mascarponekräm med sötsyrlig smak av citron. Skorpor och aprikoser med smak av mandel gör den luftiga mascarponekrämen ljuvlig!

Tillagningstid: 15 min + 1 timme i kylen
8 glas
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Separera äggulor och äggvitor. Vispa äggulor och socker poröst. Tillsätt mascarponen, lite i taget, och rör till en slät smet. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner i mascarponeblandningen. Rör ner citronskalet.
  2. Fördela mascarponekrämen i små dessertglas och ställ in i kylskåp ca 1 timme. Lägg aprikoserna att dra i amaretton till servering. Garnera med aprikoser och skorpor vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Zucchinikaka med kardemumma och apelsinglasyr

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Ädelostcheesecake med lingonkokta päron

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Frozen key lime pie i skål

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Smördegspizza med mango och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Varma fikon med mascarponecrème

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Äppelcheesecake

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Mjukpepparkaka med palsternacka och cream cheese topping

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Pumpakaka med glasyr

Betyg
Betyg
(46)