Mascarponekräm med cantucciniskorpor och choklad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.86 (21 betyg)

Kaffe, konjak, choklad och söta skorpor samsas i den krämiga mascarponen.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 ägg
  • 0.75 dl strösocker
  • 250 g mascarpone
  • 1 dl starkt kaffe
  • 3 msk konjak
  • 20 krossade cantucciniskorpor
  • 35 g hyvlad mörk choklad
  • Till garnering:
  • björnbär

Gör så här

  1. Separera äggulor och äggvitor. Vispa äggulorna pösiga tillsammans med sockret i en skål.
  2. Tillsätt mascarponen lite i taget och rör om till en slät smet. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner det i mascarponeblandningen.
  3. Blanda kaffe och konjak. Lägg kakkrosset i en sil med en djup tallrik under. Skeda kaffeblandningen över kakorna så att de tar smak men inte blir genomblöta.
  4. Fördela den hyvlade chokladen och kakkrosset i dessertskålar eller glas. Vid servering: Skeda över mascarponekräm, toppa med lite hyvlad choklad och några björnbär.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Äggcocotte med Västerbottensost och hjortron

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Lakritstiramisu

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Rabarbercurd med mascarponekräm

Betyg
Betyg
(74)
Spara recept

Rulltårta med banan och passionsfrukt

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Chokladtiramisu

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Påskens morotstårta

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Nutella cake pops

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Rabarbercheesecake med jordgubbar

Betyg
Betyg
(75)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 3 ägg
  • 0.75 dl strösocker
  • 250 g mascarpone
  • 1 dl starkt kaffe
  • 3 msk konjak
  • 20 krossade cantucciniskorpor
  • 35 g hyvlad mörk choklad
  • Till garnering:
  • björnbär

Mascarponekräm med cantucciniskorpor och choklad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.86 (21 betyg)

Kaffe, konjak, choklad och söta skorpor samsas i den krämiga mascarponen.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Separera äggulor och äggvitor. Vispa äggulorna pösiga tillsammans med sockret i en skål.
  2. Tillsätt mascarponen lite i taget och rör om till en slät smet. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner det i mascarponeblandningen.
  3. Blanda kaffe och konjak. Lägg kakkrosset i en sil med en djup tallrik under. Skeda kaffeblandningen över kakorna så att de tar smak men inte blir genomblöta.
  4. Fördela den hyvlade chokladen och kakkrosset i dessertskålar eller glas. Vid servering: Skeda över mascarponekräm, toppa med lite hyvlad choklad och några björnbär.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Äggcocotte med Västerbottensost och hjortron

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Lakritstiramisu

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Rabarbercurd med mascarponekräm

Betyg
Betyg
(74)
Spara recept

Rulltårta med banan och passionsfrukt

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Chokladtiramisu

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Påskens morotstårta

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Nutella cake pops

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Rabarbercheesecake med jordgubbar

Betyg
Betyg
(75)