Mascarponekräm med cantucciniskorpor och choklad

Betyg (1-5):
3.86 (21 betyg)

Kaffe, konjak, choklad och söta skorpor samsas i den krämiga mascarponen.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 3 ägg
  • 0.75 dl strösocker
  • 250 g mascarpone
  • 1 dl starkt kaffe
  • 3 msk konjak
  • 20 krossade cantucciniskorpor
  • 35 g hyvlad mörk choklad
  • Till garnering:
  • björnbär

Gör så här

  1. Separera äggulor och äggvitor. Vispa äggulorna pösiga tillsammans med sockret i en skål.
  2. Tillsätt mascarponen lite i taget och rör om till en slät smet. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner det i mascarponeblandningen.
  3. Blanda kaffe och konjak. Lägg kakkrosset i en sil med en djup tallrik under. Skeda kaffeblandningen över kakorna så att de tar smak men inte blir genomblöta.
  4. Fördela den hyvlade chokladen och kakkrosset i dessertskålar eller glas. Vid servering: Skeda över mascarponekräm, toppa med lite hyvlad choklad och några björnbär.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rulltårta med banan och passionsfrukt

(5)

Rabarbercheesecake med jordgubbar

(73)

Nutella cake pops

(10)

Chokladtiramisu

(8)

Västerbottenscocotte

(1)

Rabarbercurd med mascarponekräm

(72)

Påskens morotstårta

(27)

Tiramisu

(9)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 3 ägg
  • 0.75 dl strösocker
  • 250 g mascarpone
  • 1 dl starkt kaffe
  • 3 msk konjak
  • 20 krossade cantucciniskorpor
  • 35 g hyvlad mörk choklad
  • Till garnering:
  • björnbär

Mascarponekräm med cantucciniskorpor och choklad

Betyg (1-5):
3.86 (21 betyg)

Kaffe, konjak, choklad och söta skorpor samsas i den krämiga mascarponen.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Separera äggulor och äggvitor. Vispa äggulorna pösiga tillsammans med sockret i en skål.
  2. Tillsätt mascarponen lite i taget och rör om till en slät smet. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner det i mascarponeblandningen.
  3. Blanda kaffe och konjak. Lägg kakkrosset i en sil med en djup tallrik under. Skeda kaffeblandningen över kakorna så att de tar smak men inte blir genomblöta.
  4. Fördela den hyvlade chokladen och kakkrosset i dessertskålar eller glas. Vid servering: Skeda över mascarponekräm, toppa med lite hyvlad choklad och några björnbär.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rulltårta med banan och passionsfrukt

(5)

Rabarbercheesecake med jordgubbar

(73)

Nutella cake pops

(10)

Chokladtiramisu

(8)

Västerbottenscocotte

(1)

Rabarbercurd med mascarponekräm

(72)

Påskens morotstårta

(27)

Tiramisu

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies