Lakritstiramisu
  • Tid 20 min + 4 tim i kylen

Lakritstiramisu

2.33 (15 betyg)

Tiramisu med en tvist.

  • Tillagningstid 20 min + 4 tim i kylen
  • Ingredienser 7

Ingredienser

8 portioner
  • 2 ägg
  • 4 msk strösocker
  • 250 g mascarpone
  • 3 msk ouzo eller sambuca
  • 2 dl starkt kallt kaffe
  • 16 savoiardikex
  • 1 msk lakritspulver
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Separera äggens gula och vita. Vispa gulor och socker pösigt. Tillsätt mascarpone och sambuca och rör till en slät kräm. Vispa vitan till hårt skum och vänd ner i äggblandningen.

  2. 2

    Doppa hälften av kexen i kaffe och lägg i åtta portionsskålar. Dela ev kexen så de får plats. Bred över hälften av krämen och strö över hälften av lakritspulvret. Doppa resterande kex i kaffe och lägg i skålarna. Täck med resten av krämen. Låt stå kallt minst 4 tim. Strö över det sista lakritspulvret innan servering.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Det går utmärkt att göra tiramisun i en större form.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar