Mascarponeglass med hallon-swirl och nötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Hallon och pistasch i en söt krämig glass – sommarens favvo!! Recept ur kokboken: Godare glass av Camilla Hamid

Tillagningstid: 20 min + tid i frys
1,5 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 250 g frysta hallon
  • 1 citron, pressad citron
  • 1 dl strösocker
  • 5 dl vispgrädde
  • 400 g sötad kondenserad mjölk
  • 250 g mascarpone
  • 1 dl naturella pistagenötter, finhackade

Gör så här

  1. Koka hallon, citronsaft och socker ca 5 min. Mixa till en slät sås med mixerstav och låt svalna. Vispa grädden fluffig. Tillsätt kondenserad mjölk och mascarpone. Vispa till en jämn smet.
  2. Blanda ca ½ dl av smeten med hallonsåsen. Häll resten av mascarponesmeten i en form som rymmer 1 ½ liter. Ringla över hallonsåsen och dra igenom med en kniv så det blir ett fint mönster. Strö över pistaschnötterna. Täck med lock eller plast och låt stå i frysen minst 6 timmar men gärna längre. Låt tina 5–10 min före servering

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Pascha med hallon och blåbär

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Pepparkaksmuffins med ädelosttopping

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Desserttaco med mascarponekräm och bär

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Pepparkakstopping med lingon

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Passionsfrukt- och jordgubbs-cheesecake

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Äggcocotte med Västerbottensost och hjortron

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(65)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 250 g frysta hallon
  • 1 citron, pressad citron
  • 1 dl strösocker
  • 5 dl vispgrädde
  • 400 g sötad kondenserad mjölk
  • 250 g mascarpone
  • 1 dl naturella pistagenötter, finhackade

Mascarponeglass med hallon-swirl och nötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Hallon och pistasch i en söt krämig glass – sommarens favvo!! Recept ur kokboken: Godare glass av Camilla Hamid

Tillagningstid: 20 min + tid i frys
1,5 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka hallon, citronsaft och socker ca 5 min. Mixa till en slät sås med mixerstav och låt svalna. Vispa grädden fluffig. Tillsätt kondenserad mjölk och mascarpone. Vispa till en jämn smet.
  2. Blanda ca ½ dl av smeten med hallonsåsen. Häll resten av mascarponesmeten i en form som rymmer 1 ½ liter. Ringla över hallonsåsen och dra igenom med en kniv så det blir ett fint mönster. Strö över pistaschnötterna. Täck med lock eller plast och låt stå i frysen minst 6 timmar men gärna längre. Låt tina 5–10 min före servering

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Pascha med hallon och blåbär

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Pepparkaksmuffins med ädelosttopping

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Desserttaco med mascarponekräm och bär

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Pepparkakstopping med lingon

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Passionsfrukt- och jordgubbs-cheesecake

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Äggcocotte med Västerbottensost och hjortron

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(65)