Marys matiga grönsaksgryta Marrakech

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.54 (13 betyg)

En kryddig och matig gryta med mycket smak.

Tillagningstid: 30 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 gula lökar i klyftor
  • 700 g skivat vitkål
  • 2 urkärnade och skivade chili
  • 2 morötter i bitar
  • 420 g potatisar i bitar
  • 5 dl röda linser
  • 2 aprikoser i bitar
  • 1 apelsin, rivet skal och filéat fruktkött
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 5 dl vatten
  • 8 hela korianderfrön
  • 2 lagerblad
  • 1 msk hela kumminfrön
  • 1 skivad vaniljstång
  • 500 g krossade tomater
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 tsk socker
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 2 dl meze yoghurt
  • 2 msk malen mald spiskummin

Gör så här

  1. Fräs lökar, chili, morötter, potatis, linser, paprika och apelsinskal i omgångar i oljan. Lägg över i en gryta. Slå på vin, vatten, kryddor och tomater och låt koka tills morötter och potatis är mjuka, 15-20 minuter.
  2. Smaka av med salt, peppar och socker. Vänd ner persilja och apelsinklyftor. Rör samman yoghurt med spiskummin, låt stå och dra en stund.

Servering

Servera grytan med en klick yoghurt och gärna bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Viktor

2013-09-24

är man 6 personer räcker det till matlåda också.... i tre veckor.

Liknande recept

Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Belugalasagne

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Spagetti med tomatsås

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(8)
21 st
  • Ingredienser (21)
  • 2 gula lökar i klyftor
  • 700 g skivat vitkål
  • 2 urkärnade och skivade chili
  • 2 morötter i bitar
  • 420 g potatisar i bitar
  • 5 dl röda linser
  • 2 aprikoser i bitar
  • 1 apelsin, rivet skal och filéat fruktkött
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 5 dl vatten
  • 8 hela korianderfrön
  • 2 lagerblad
  • 1 msk hela kumminfrön
  • 1 skivad vaniljstång
  • 500 g krossade tomater
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 tsk socker
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 2 dl meze yoghurt
  • 2 msk malen mald spiskummin

Marys matiga grönsaksgryta Marrakech

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.54 (13 betyg)

En kryddig och matig gryta med mycket smak.

Tillagningstid: 30 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs lökar, chili, morötter, potatis, linser, paprika och apelsinskal i omgångar i oljan. Lägg över i en gryta. Slå på vin, vatten, kryddor och tomater och låt koka tills morötter och potatis är mjuka, 15-20 minuter.
  2. Smaka av med salt, peppar och socker. Vänd ner persilja och apelsinklyftor. Rör samman yoghurt med spiskummin, låt stå och dra en stund.

Servering

Servera grytan med en klick yoghurt och gärna bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Viktor

2013-09-24

är man 6 personer räcker det till matlåda också.... i tre veckor.

Liknande recept

Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Belugalasagne

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Spagetti med tomatsås

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(8)