Marshmallow- och salt jordnötstryffel
  • Tid 30 min + tid att kallna

Marshmallow- och salt jordnötstryffel

4.13 (15 betyg)

Förgyll julhelgen med barnsligt goda tryfflar! Passar även perfekt som gåbortspresent.

  • Tillagningstid 30 min + tid att kallna
  • Ingredienser 8

Ingredienser

30 stycken
  • 75 g smör
  • 2.5 dl strösocker
  • 1.25 dl sötad kondenserad mjölk
  • 3 dl minimarshmallows
  • 1 dl jordnötssmör (gärna hemgjort)
  • 200 g mörk choklad
Till garnering
  • 0.5 dl finhackade jordnötter
  • 2 tsk kakao
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Smält smöret i en kastrull med nonstick-yta. Häll i socker och kondenserad mjölk och låt koka under omrörning ca 5 min.

  2. 2

    Ta kastrullen från värmen och tillsätt marshmallows och jordnötssmör. Häll ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Täck med plast och låt svalna 1 timme i rumstemperatur. Kyl ner i frysen ca 15 min.

  3. 3

    Smält chokladen försiktigt i vattenbad eller mikro. Ta ut tryffelsmeten och forma till ca 30 runda bollar. Doppa i chokladen och lyft upp med en gaffel, låt droppa av något. Lägg på ett bakplåtspapper och strö över finhackade jordnötter. Låt stelna. Förvaras i tättslutande burk i kylen. Pudra över kakao vid servering.

Jordnötssmör (ca 3 dl)

  1. 1

    Mixa 175–200 g torrostade jordnötter och 100 g salta jordnötter i en matberedare tills de ger ifrån sig olja. Häll i 2 msk rapsolja i en tunn stråle under tiden maskinen är på. Mixa till en slät massa. Smaka av med 1 tsk strösocker.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar