Marockansk kycklingryta med couscous
  • Tid 50 min

Marockansk kycklingryta med couscous

2.67 (3 betyg)

smakrik kycklinggryta med kryddor som kanel, kardemumma och cayennepeppar.

  • Tillagningstid 50 min
  • Ingredienser 19

Ingredienser

4 portioner
  • 900 g kycklingben, tinade
  • 2 gula lökar, hackade
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk kardemummakärnor, mortlade
  • 0.5 tsk kanel
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 1 msk neutral olja
  • 3 msk tomatpuré
  • 5 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 msk neutral olja, till stekning
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
Couscous
  • 3 dl couscous
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 1 msk neutral olja
  • 3 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 1 dl russin
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Dra loss en del av skinnet från kycklingbenen. Fräs lök, vitlök och de torra kryddorna i olja i en gryta. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare någon min.

  2. 2

    Häll i vatten och smula ner buljongtärningen. Bryn kycklingbenen i het stekpanna i lite olja. Salta och peppra. Lägg över i grytan och låt sjuda under lock ca 40 min.

Couscous:

  1. 1

    Fräs couscousen och gurkmeja i olja. Dra kastrullen från värmen och häll i kokande vatten och salt, rör om. Låt stå under lock ca 10 min. Blanda ner russin i couscousen och servera med grytan.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Garnera med klippt persilja.
Sara Begner, Matkreatör, Coop

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar