Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett
  • Tid 30 min + tid att marinera

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

0 (0 betyg)

Enklare än så här blir det inte att grilla vego. Numera finns massor av goda vegokorvar att testa. Recept av Gustav Johansson

  • Tillagningstid 30 min + tid att marinera
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g vegokorvar
  • 2 röda paprikor
  • 2 gula paprikor
  • 2 gula lökar
Marinad
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 dl hackad persilja
  • 3 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 röd chili, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 msk rökt paprikapulver
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär paprika och lök i ca 3 x 3 cm stora bitar. Skär korven i 3 cm stora bitar och lägg allt i en plastpåse.

  2. 2

    Blanda alla ingredienser till marinaden och häll ner i påsen. Krama runt marinaden ordentligt med korv och grönsaker och låt marinera 1–2 timmar.

  3. 3

    Trä upp allt på grillspett och grilla spetten till fin färg och tills lök och paprika är mjuka.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Tricket är att ge spetten massor av smak. Pensla gärna extra när de ligger på grillen.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar