Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Enklare än så här blir det inte att grilla vego. Numera finns massor av goda vegokorvar att testa. Recept av Gustav Johansson

Tillagningstid: 30 min + tid att marinera
4 portioner
  • 300 g vegokorvar
  • 2 röda paprikor
  • 2 gula paprikor
  • 2 gula lökar
  • Marinad
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 dl hackad persilja
  • 3 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 röd chili, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 msk rökt paprikapulver

Gör så här

  1. Skär paprika och lök i ca 3 x 3 cm stora bitar. Skär korven i 3 cm stora bitar och lägg allt i en plastpåse.
  2. Blanda alla ingredienser till marinaden och häll ner i påsen. Krama runt marinaden ordentligt med korv och grönsaker och låt marinera 1–2 timmar.
  3. Trä upp allt på grillspett och grilla spetten till fin färg och tills lök och paprika är mjuka.

Tips

Tricket är att ge spetten massor av smak. Pensla gärna extra när de ligger på grillen.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 300 g vegokorvar
  • 2 röda paprikor
  • 2 gula paprikor
  • 2 gula lökar
  • Marinad
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 dl hackad persilja
  • 3 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 röd chili, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 msk rökt paprikapulver

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Enklare än så här blir det inte att grilla vego. Numera finns massor av goda vegokorvar att testa. Recept av Gustav Johansson

Tillagningstid: 30 min + tid att marinera
4 portioner

Gör så här

  1. Skär paprika och lök i ca 3 x 3 cm stora bitar. Skär korven i 3 cm stora bitar och lägg allt i en plastpåse.
  2. Blanda alla ingredienser till marinaden och häll ner i påsen. Krama runt marinaden ordentligt med korv och grönsaker och låt marinera 1–2 timmar.
  3. Trä upp allt på grillspett och grilla spetten till fin färg och tills lök och paprika är mjuka.

Tips

Tricket är att ge spetten massor av smak. Pensla gärna extra när de ligger på grillen.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!