Marinerade tofuspett med medelhavsgrönsaker
  • Tid 30 min + 1 dygn att marinera

Marinerade tofuspett med medelhavsgrönsaker

0 (0 betyg)

Det är gott att grilla grönt! Marinera tofuspetten länge så de hinner ta mycket smak av den goda marinaden.

  • Tillagningstid 30 min + 1 dygn att marinera
  • Ingredienser 9

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g Änglamark tofu, naturell (à 250 g)
  • 2 spetspaprikor
  • 1 zucchini
  • 1 aubergine
  • 4 knipplök
Marinad:
  • 1 Änglamark citron, finrivet skal och saft
  • 2 Änglamark vitlöksklyftor, finrivna
  • 0.5 kruka Änglamark oregano
  • 1.5 dl Änglamark olivolja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda ingredienserna till marinaden. Skär tofun i tärningar 2x2 cm och trä upp på spett. Lägg spetten på ett platt fat och skeda över marinaden. Låt marinera i kylen över natten.

  2. 2

    Dela paprikorna på längden och kärna ur. Skär zucchini och aubergine i 1 cm skivor på längden. Dela lökarna på längden. Grilla alla grönsaker mjuka. Salta på båda sidor under grillningen.

  3. 3

    Lyft upp spetten, häll marinaden i en skål. Grilla tofuspetten till fin färg. Lägg upp grönsakerna på ett serveringsfat och lägg spetten ovanpå. Skeda över den sparade marinaden.

Servering

Grilla en citron på snittsidan till fin färg och servera till.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Pimpa marinaden med finhackade kapris, soltorkade tomater eller oliver.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar