Asiatisk
  • Tid 30 min
  • Ugn 225º

Asiatisk "nudelsallad" på kålrot med tofu och krunchiga linser

4.55 (11 betyg)

Earth Hour handlar inte bara om att släcka lampan en stund utan också om att tänka klimatsmart. Som att laga klimatsmart mat! Till exempel den här vegetariska salladen med nudlar av kålrot och nystekt tofu. De krunchiga linserna är lätta att göra och passar som snacks när helst man är sugen!

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 15
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

2 portioner
  • 270 g naturell tofu
  • 2 msk japansk soja, t ex Kikkoman
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 dl mango chutney
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 1 msk vatten
  • 0.5 msk neutral olja
  • 250 g kålrotsspaghetti hackat och klart
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 1 kruka koriander, grovt hackad
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • salt
  • 3 msk neutral olja, till stekning
Krunchiga linser:
  • 1 förpackning gröna linser, avsköljda
  • 0.5 dl japansk soja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Krunchiga linser: Vänd runt linserna i soja och låt stå minst 10 min. Sila av vätskan och fördela linserna på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen tills de är krispiga, ca 15 min. Ta en stekspade och vänd runt linserna efter halva tiden.

  2. 2

    Skär tofun i 1 cm skivor och dela på längden. Marinera i soja blandat med vitlök. Mixa ihop mango chutney, lime, vatten och olja med en stavmixer till en dressing. Vänd runt kålrotsspaghettin med dressingen, salladslök, koriander och chili. Smaka ev av med salt.

  3. 3

    Hetta upp olja i en stekpanna och stek tofun till fin färg på båda sidorna. Fördela ”nudelsalladen” på två tallrikar och toppa med stekt tofu och krunchiga linser.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Fira Earth Hour 24/3 med klimatsmart vegorätt!
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Mathias

    mums!

  • Cecilia

    Jag tryckte 5 stjärnor ändå blev det bara 4 konstigt. Detta var något av det godaste jag ätit mannen tyckte samma. Dressingen är supergod. Bytte ut pastan mot blomkålspasta.