Marinerade jordgubbar och papaya

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Jordgubbstider är härliga tider. En lite vuxnare efterrätt med smak av citronlikör toppad med syrlig yoghurt och knapriga mandlar.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 lime, rivet skal och pressad saft
  • 2 msk honung
  • 0.5 dl citruslikör, t ex Cointreau
  • 0.5 liter rensade och delade jordgubbar
  • 0.5 liter skalad papaya eller melon, i bitar
  • 2 dl yoghurt 10 %
  • 0.5 dl kokosflingor eller rostad och flagad mandel

Gör så här

  1. Häll limesaft, rivet skal, honung och eventuellt likör över frukten. Låt gärna frukten marinera en timme.

Servering

Servera i skålar eller glas, toppa med en rejäl klick yoghurt. Strö över kokos eller mandel.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Blåbärscocotter

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(72)
Spara recept

Pascha med hallon och blåbär

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Jordgubbssoppa med marshmallows

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Kardemummapannacotta med havtornstopping

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Mocca-semifreddo med björnbär

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(12)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 1 lime, rivet skal och pressad saft
  • 2 msk honung
  • 0.5 dl citruslikör, t ex Cointreau
  • 0.5 liter rensade och delade jordgubbar
  • 0.5 liter skalad papaya eller melon, i bitar
  • 2 dl yoghurt 10 %
  • 0.5 dl kokosflingor eller rostad och flagad mandel

Marinerade jordgubbar och papaya

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Jordgubbstider är härliga tider. En lite vuxnare efterrätt med smak av citronlikör toppad med syrlig yoghurt och knapriga mandlar.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Häll limesaft, rivet skal, honung och eventuellt likör över frukten. Låt gärna frukten marinera en timme.

Servering

Servera i skålar eller glas, toppa med en rejäl klick yoghurt. Strö över kokos eller mandel.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Blåbärscocotter

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(72)
Spara recept

Pascha med hallon och blåbär

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Jordgubbssoppa med marshmallows

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Kardemummapannacotta med havtornstopping

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Mocca-semifreddo med björnbär

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(12)