Marinerade jordgubbar med vaniljgrädde, passionsfrukt och rostad mandelmassa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Bästa buffédesserten med jordgubbar grädde och mandelmassa - Mums!

Tillagningstid: 30 min + marinering
Ugnstemperatur:175º
10 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 liter färska jordgubbar
  • 2 dl vitt vin
  • 1.5 dl strösocker
  • 100 g mandelmassa
  • 200 g cream cheese
  • 3 dl vispgrädde
  • 0.5 msk vaniljsocker
  • 8 passionsfrukter
  • 1 dl aprikosmarmelad
  • färsk mynta, att garnera med

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Dela jordgubbarna på mitten. Blanda vin och socker och rör tills sockret smält. Vänd ner jordgubbarna och låt marinera minst 1 timme.
  2. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och riv över mandelmassan på den grova delen av rivjärnet. Rosta mitt i ugnen till fin färg, 5–8 min. Låt kallna på plåten.
  3. Vispa färskost och grädde fluffigt med vaniljsockret. Gröp ut innehållet ur passionsfrukterna och rör ut med marmeladen.
  4. Fördela jordgubbarna i glas och klicka på gräddkrämen. Skeda över passionsfruktsåsen och toppa med den rostade mandelmassan. Garnera med myntablad.

Tips

Marinera jordgubbarna i flädersaft som ett alkoholfritt alternativ.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Hallontarte

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Passionsfruktscheesecake

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Kokosbollar med vit choklad och lime

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(64)
Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(60)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 3 liter färska jordgubbar
  • 2 dl vitt vin
  • 1.5 dl strösocker
  • 100 g mandelmassa
  • 200 g cream cheese
  • 3 dl vispgrädde
  • 0.5 msk vaniljsocker
  • 8 passionsfrukter
  • 1 dl aprikosmarmelad
  • färsk mynta, att garnera med

Marinerade jordgubbar med vaniljgrädde, passionsfrukt och rostad mandelmassa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Bästa buffédesserten med jordgubbar grädde och mandelmassa - Mums!

Tillagningstid: 30 min + marinering
Ugnstemperatur:175º
10 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Dela jordgubbarna på mitten. Blanda vin och socker och rör tills sockret smält. Vänd ner jordgubbarna och låt marinera minst 1 timme.
  2. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och riv över mandelmassan på den grova delen av rivjärnet. Rosta mitt i ugnen till fin färg, 5–8 min. Låt kallna på plåten.
  3. Vispa färskost och grädde fluffigt med vaniljsockret. Gröp ut innehållet ur passionsfrukterna och rör ut med marmeladen.
  4. Fördela jordgubbarna i glas och klicka på gräddkrämen. Skeda över passionsfruktsåsen och toppa med den rostade mandelmassan. Garnera med myntablad.

Tips

Marinera jordgubbarna i flädersaft som ett alkoholfritt alternativ.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Hallontarte

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Passionsfruktscheesecake

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Kokosbollar med vit choklad och lime

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(64)
Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(60)