Marinerade jordgubbar med vanilj-crème fraiche

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Tillagningstid: 20 minuter + tid för marinering
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 liter skivade färska jordgubbar
  • Marinad:
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 lime, rivet skal
  • 1 dl outspädd fläderblomssaft
  • 1 msk pressad citron
  • Vanilj-crème fraiche:
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0.5 dl florsocker

Gör så här

  1. Lägg jordgubbarna i en skål. Marinad: Riv citrusskalen på den fina sidan på ett rivjärn, zestjärn eller skala av det yttersta på skalen (bara det gula och det gröna) och strimla skalen tunt.
  2. Blanda alla ingredienser till marinaden och häll över jordgubbarna. Låt stå svalt ett par timmar.
  3. Vanilj-crème fraiche: Blanda alla ingredienser och vispa med elvisp så att crème fraichen blir tjock.

Servering

Servera som efterrätt eller tillsammans med våfflor eller pannkakor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Blåbärscocotter

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Mocca-semifreddo med björnbär

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Pascha med hallon och blåbär

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kardemummapannacotta med havtornstopping

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Vit kladdkaka med hallon

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(62)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 liter skivade färska jordgubbar
  • Marinad:
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 lime, rivet skal
  • 1 dl outspädd fläderblomssaft
  • 1 msk pressad citron
  • Vanilj-crème fraiche:
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0.5 dl florsocker

Marinerade jordgubbar med vanilj-crème fraiche

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Tillagningstid: 20 minuter + tid för marinering
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg jordgubbarna i en skål. Marinad: Riv citrusskalen på den fina sidan på ett rivjärn, zestjärn eller skala av det yttersta på skalen (bara det gula och det gröna) och strimla skalen tunt.
  2. Blanda alla ingredienser till marinaden och häll över jordgubbarna. Låt stå svalt ett par timmar.
  3. Vanilj-crème fraiche: Blanda alla ingredienser och vispa med elvisp så att crème fraichen blir tjock.

Servering

Servera som efterrätt eller tillsammans med våfflor eller pannkakor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Blåbärscocotter

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Mocca-semifreddo med björnbär

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Pascha med hallon och blåbär

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kardemummapannacotta med havtornstopping

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Vit kladdkaka med hallon

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(62)