Marinerad rökt fisk

Marinerad rökt fisk

0 (0 betyg)

  • Ingredienser 8

Tillagningstid: Tid för marinering minst 30 min + 30 min.

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g rökt fisk, t ex böckling, makrill, sik
Marinad:
  • 2 msk vinäger eller pressad citron
  • 1 krm salt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 msk vatten
  • 3 msk olja
  • dill eller gräslök
  • röd lök eller purjolök
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rensa och filea fisken, ta bort skinn och alla småben. Lägg fisken på ett fat. Blanda marinaden. Häll den över fisken och låt stå i kylskåp 1/2-1 tim eller över natten. Hacka dill/gräslök och finhacka rödlök/skiva purjolök och strö över fisken.

  2. 2

    Lägg något av följande bredvid fisken: - hårdkokta ägg i halvor eller klyftor, tomater i skivor eller klyftor, hackad eller tunt skivad färsk gurka. - hackad ättiksgurka och hackade inlagda rödbetor.

Servering

Servera med kokt potatis och en gräddfilssås eller Örtagårdssås och en sallad.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Denna rätt är enkel att anpassa för färre eller större portioner. Beräkna 150-200 g rökt fisk per portion.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar