Marinerad fläskytterfilé

Marinerad fläskytterfilé

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Ugnsbakad fläskfilé som marinerats i citron, soja, vitlök och ingefära och serveras med en äppelsallad.

Tillagningstid: 40 min + tid att marinera
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 1 kg fläskytterfilé
  • Marinad
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • vitlöksklyftor, finrivna
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • Äppelsallad
  • 1 äpple, i tunna klyftor
  • 200 g vitkål, strimlad
  • 1 kruka persilja, hackad
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Rör ihop ingredienserna till marinaden. Lägg köttet i marinaden och låt marinera minst 30 min.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Stek köttet mitt i ugnen till en innertemperatur på 68°, ca 20 min. Låt vila 10 min och skiva sedan upp.
  3. Blanda ingredienserna till salladen, smaka av med citronsaft, salt och peppar. Servera köttet med salladen och gärna klyftpotatis.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marinerad fläskytterfilé
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 kg fläskytterfilé
  • Marinad
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • vitlöksklyftor, finrivna
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • Äppelsallad
  • 1 äpple, i tunna klyftor
  • 200 g vitkål, strimlad
  • 1 kruka persilja, hackad
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • salt och svartpeppar

Marinerad fläskytterfilé

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Ugnsbakad fläskfilé som marinerats i citron, soja, vitlök och ingefära och serveras med en äppelsallad.

Tillagningstid: 40 min + tid att marinera
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Rör ihop ingredienserna till marinaden. Lägg köttet i marinaden och låt marinera minst 30 min.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Stek köttet mitt i ugnen till en innertemperatur på 68°, ca 20 min. Låt vila 10 min och skiva sedan upp.
  3. Blanda ingredienserna till salladen, smaka av med citronsaft, salt och peppar. Servera köttet med salladen och gärna klyftpotatis.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!