Marinerad aubergine

Marinerad aubergine

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Stekta aubergineskivor som marineras med örter, citron, olivolja och balsamvinäger. Smaksuccé som passar perfekt på det vegetariska julbordet.

Tillagningstid: 30 min + tid att marinera
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 auberginer
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 kruka persilja, grovt skuren
  • 0.5 kruka basilika, grovt skuren
  • 0.5 kruka dill, grovt skuren
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl vit balsamvinäger
  • salt och svartpeppar
  • 1 tsk rosépeppar
  • 0.5 citron, finrivet skal

Gör så här

  1. Skär auberginen i ½ cm-skivor på längden. Strö över salt och låt stå ca 10 min. Torka av med hushållspapper. Pensla med olja.
  2. Hetta upp en grill- eller stekpanna och stek skivorna tills de är mjuka.
  3. Blanda hälften av örterna med lök, olja, vinäger, salt och peppar. Vänd runt aubergineskivorna varsamt och låt marinera minst 1 timme, gärna längre.
  4. Lägg upp skivorna på ett serveringsfat och strö över resten av örterna. Smula över rosépeppar och toppa med finrivet citronskal.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Brunkål

Betyg
Betyg
(64)
Spara recept

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Spagetti med tomatsås

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Hamburgare med bostondressing

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Rucolasorbet

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kronärtskocksröra med parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Marinerad aubergine
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 2 auberginer
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 kruka persilja, grovt skuren
  • 0.5 kruka basilika, grovt skuren
  • 0.5 kruka dill, grovt skuren
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl vit balsamvinäger
  • salt och svartpeppar
  • 1 tsk rosépeppar
  • 0.5 citron, finrivet skal

Marinerad aubergine

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Stekta aubergineskivor som marineras med örter, citron, olivolja och balsamvinäger. Smaksuccé som passar perfekt på det vegetariska julbordet.

Tillagningstid: 30 min + tid att marinera
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär auberginen i ½ cm-skivor på längden. Strö över salt och låt stå ca 10 min. Torka av med hushållspapper. Pensla med olja.
  2. Hetta upp en grill- eller stekpanna och stek skivorna tills de är mjuka.
  3. Blanda hälften av örterna med lök, olja, vinäger, salt och peppar. Vänd runt aubergineskivorna varsamt och låt marinera minst 1 timme, gärna längre.
  4. Lägg upp skivorna på ett serveringsfat och strö över resten av örterna. Smula över rosépeppar och toppa med finrivet citronskal.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Brunkål

Betyg
Betyg
(64)
Spara recept

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Spagetti med tomatsås

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Hamburgare med bostondressing

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Rucolasorbet

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kronärtskocksröra med parmesan

Betyg
Betyg
(1)