Auberginegratäng med mozzarella

Auberginegratäng med mozzarella

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(27)

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 auberginer
  • 1 gul lök
  • 1 röd chili
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • olivolja, till stekning
  • 2 mozzarellaostar, skivade (à 125 g)
  • 60 g finriven parmesan
  • 1
  • vitlöksklyfta

Gör så här

  1. Skiva auberginen i 1 cm tjocka skivor och lägg ut på en skärbräda. Salta och låt stå och vätska ur sig, torka av med hushållspapper.
  2. Fräs lök, vitlök och chili i olja i en kastrull tills löken är mjuk. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare någon minut. Häll i krossade tomater och låt sjuda ca 15 min. Smaka av med salt, peppar och honung.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek aubergineskivorna till fin färg. Häll tomatsåsen i en gratängform och varva aubergine- och mozzarellaskivor ovanpå. Strö över parmesanosten och gratinera mitt i ugnen ca 20 min.

Servering

Servera gärna med en grönsallad med linser i.

Tips

Toppa ev med färsk basilika.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helena

2021-09-20

Väldigt god. Använder den som tillbehör till grillat istället för potatis.

Jenny

2021-05-01

La till lite belugalinser, supergott!

Tina

2019-06-13

Super gott med grönsallad till o ett gott vin

Liknande recept

Spara recept

Vegetarisk lasagne med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(123)
Spara recept

Kålplättar med fetaost och mynta

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Blomkålspizza med gruyèreost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grillad grilloumimacka

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Pizza bianco med svamp, jordärtskockor och kapris

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Zucchinipaj

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Blomkålspizza med ägg och mozzarella

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Omelett med fyra sorters ost och soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(6)
Auberginegratäng med mozzarella
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 2 auberginer
  • 1 gul lök
  • 1 röd chili
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • olivolja, till stekning
  • 2 mozzarellaostar, skivade (à 125 g)
  • 60 g finriven parmesan
  • 1
  • vitlöksklyfta

Auberginegratäng med mozzarella

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(27)

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skiva auberginen i 1 cm tjocka skivor och lägg ut på en skärbräda. Salta och låt stå och vätska ur sig, torka av med hushållspapper.
  2. Fräs lök, vitlök och chili i olja i en kastrull tills löken är mjuk. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare någon minut. Häll i krossade tomater och låt sjuda ca 15 min. Smaka av med salt, peppar och honung.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek aubergineskivorna till fin färg. Häll tomatsåsen i en gratängform och varva aubergine- och mozzarellaskivor ovanpå. Strö över parmesanosten och gratinera mitt i ugnen ca 20 min.

Servering

Servera gärna med en grönsallad med linser i.

Tips

Toppa ev med färsk basilika.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helena

2021-09-20

Väldigt god. Använder den som tillbehör till grillat istället för potatis.

Jenny

2021-05-01

La till lite belugalinser, supergott!

Tina

2019-06-13

Super gott med grönsallad till o ett gott vin

Liknande recept

Spara recept

Vegetarisk lasagne med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(123)
Spara recept

Kålplättar med fetaost och mynta

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Blomkålspizza med gruyèreost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grillad grilloumimacka

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Pizza bianco med svamp, jordärtskockor och kapris

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Zucchinipaj

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Blomkålspizza med ägg och mozzarella

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Omelett med fyra sorters ost och soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(6)