Auberginegratäng med mozzarella
  • Tid 45 min
  • Ugn 200º

Auberginegratäng med mozzarella

5 (1 betyg)

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 2 auberginer
  • 1 tsk salt
  • 1 gul lök
  • 1 röd chili
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • salt, svartpeppar och honung
  • olivolja, till stekning
  • 2 mozzarellaostar, skivade (à 125 g)
  • 60 g finriven parmesan
1
  • vitlöksklyfta
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skiva auberginen i 1 cm tjocka skivor och lägg ut på en skärbräda. Salta och låt stå och vätska ur sig, torka av med hushållspapper.

  2. 2

    Fräs lök, vitlök och chili i olja i en kastrull tills löken är mjuk. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare någon minut. Häll i krossade tomater och låt sjuda ca 15 min. Smaka av med salt, peppar och honung.

  3. 3

    Hetta upp olja i en stekpanna och stek aubergineskivorna till fin färg. Häll tomatsåsen i en gratängform och varva aubergine- och mozzarellaskivor ovanpå. Strö över parmesanosten och gratinera mitt i ugnen ca 20 min.

Servering

Servera gärna med en grönsallad med linser i.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Toppa ev med färsk basilika.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar