Auberginegratäng med mozzarella

Auberginegratäng med mozzarella

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(45)

Enkelt recept på auberginegratäng med mozzarella och tomat. Smidig vegetarisk vardagsmiddag som också kan serveras som tillbehör till t ex kyckling.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 2 auberginer
  • 1 gul lök
  • vitlöksklyfta
  • 1 röd chili
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • olivolja, till stekning
  • 2 mozzarellaostar, skivade (à 125 g)
  • 60 g finriven parmesan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skiva auberginen i 1 cm tjocka skivor och lägg ut på en skärbräda. Salta och låt stå och vätska ur sig, torka av med hushållspapper.
  2. Fräs lök, vitlök och chili i olja i en kastrull tills löken är mjuk. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare någon minut. Häll i krossade tomater och låt sjuda ca 15 min. Smaka av med salt, peppar och honung.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek aubergineskivorna till fin färg. Häll tomatsåsen i en gratängform och varva aubergine- och mozzarellaskivor ovanpå. Strö över parmesanosten och gratinera mitt i ugnen ca 20 min.

Servering

Servera gärna med en grönsallad med linser i.

Tips

Toppa ev med färsk basilika.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna-Karin

2022-10-20

Jättebra rårivna morötter och apelsinklyftor till

Anna-Karin

2022-10-20

Jättebra rårivna morötter och apelsinklyftor till

Checkbox Coop

2022-06-01

Vad kul, Ann-Sofie!

Ann-Sofie

2022-05-31

Jättegod

Checkbox Coop

2022-05-18

Tack för din kommentar, Birgitta!

Birgitta

2022-05-17

Sååå gott!! 👌 Lade i extra vitlök och chiliflakes eftersom jag gillar extra sting, men den skulle ha varit supergod vilket som!

Checkbox Coop

2022-03-28

Vad roligt att ni gillar vår gratäng, det gör vi också!

Angela

2022-03-27

Vilken underbar maträtt… så god!!!

Helena

2021-09-20

Väldigt god. Använder den som tillbehör till grillat istället för potatis.

Jenny

2021-05-01

La till lite belugalinser, supergott!

Tina

2019-06-13

Super gott med grönsallad till o ett gott vin

Auberginegratäng med mozzarella
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 2 auberginer
  • 1 gul lök
  • vitlöksklyfta
  • 1 röd chili
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • olivolja, till stekning
  • 2 mozzarellaostar, skivade (à 125 g)
  • 60 g finriven parmesan

Auberginegratäng med mozzarella

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(45)

Enkelt recept på auberginegratäng med mozzarella och tomat. Smidig vegetarisk vardagsmiddag som också kan serveras som tillbehör till t ex kyckling.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skiva auberginen i 1 cm tjocka skivor och lägg ut på en skärbräda. Salta och låt stå och vätska ur sig, torka av med hushållspapper.
  2. Fräs lök, vitlök och chili i olja i en kastrull tills löken är mjuk. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare någon minut. Häll i krossade tomater och låt sjuda ca 15 min. Smaka av med salt, peppar och honung.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek aubergineskivorna till fin färg. Häll tomatsåsen i en gratängform och varva aubergine- och mozzarellaskivor ovanpå. Strö över parmesanosten och gratinera mitt i ugnen ca 20 min.

Servering

Servera gärna med en grönsallad med linser i.

Tips

Toppa ev med färsk basilika.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna-Karin

2022-10-20

Jättebra rårivna morötter och apelsinklyftor till

Anna-Karin

2022-10-20

Jättebra rårivna morötter och apelsinklyftor till

Checkbox Coop

2022-06-01

Vad kul, Ann-Sofie!

Ann-Sofie

2022-05-31

Jättegod

Checkbox Coop

2022-05-18

Tack för din kommentar, Birgitta!

Birgitta

2022-05-17

Sååå gott!! 👌 Lade i extra vitlök och chiliflakes eftersom jag gillar extra sting, men den skulle ha varit supergod vilket som!

Checkbox Coop

2022-03-28

Vad roligt att ni gillar vår gratäng, det gör vi också!

Angela

2022-03-27

Vilken underbar maträtt… så god!!!

Helena

2021-09-20

Väldigt god. Använder den som tillbehör till grillat istället för potatis.

Jenny

2021-05-01

La till lite belugalinser, supergott!

Tina

2019-06-13

Super gott med grönsallad till o ett gott vin